Περί Προτεραιοτήτων..

Όχι δεν θα γράψω ένα inspiring – motivational άρθρο. Τα βαριέμαι έτσι κι αλλιώς.. Ούτε θα αλλάξει η θεματολογία του underdogs.gr προφανώς!!

Για αυτούς που έμπαιναν και μας διάβαζαν, θα παρατήρησαν μια αρκετά μεγάλη απουσία μας. Όχι ούτε βαρεθήκαμε, ούτε μας τελείωσαν τα πράγματα που θέλουμε να αναφερθούμε, περί μουσικής, ταινιών κτλ. Ωστόσο, όλο αυτό ξεκίνησε ως χόμπι και τα χόμπι τείνουν να τρώνε τις δυνατότερες σφαλιάρες, όταν χτυπούν την πόρτα οι επαγγελματικές και όχι μόνο, υποχρεώσεις.

Διάφοροι λόγοι, σου αποσπούν μεγάλο χρόνο καθημερινά, μη αφήνοντας χρονικά και πολλές φορές ψυχικά αποθέματα. Άλλωστε, για να βαδίσουμε και κοντά στην θεματολογία του site, πόσες τοπικές μπάντες, αλλά μέχρι κι αυτές που είχαν όλους τους καλούς οιωνούς να πάνε ψηλά, απλά διαλύθηκαν λόγω προσωπικών υποχρεώσεων(δουλειά, οικογένεια, στρατός κτλ). Για παράδειγμα εγώ από τα 15 έως και τα 22 είχα συνεχώς κάποια ενεργή μπάντα, ωστόσο εκεί είναι και το μεγάλο μεταίχμιο και η αρχή των υποχρεώσεων, όπου σου λένε.. Φιλαράκο ασ το καλύτερα δεν υπάρχει χρόνος για τέτοια.

Ίσως κάποιοι, όλα αυτά τα βλέπουν ως δικαιολογία και ότι πολλοί απλά επαναπαύονται στην ρουτίνα τους και δεν κάνουν κάτι πέραν της δουλειάς τους, λόγω τεμπελιάς. Μιλώντας επί προσωπικού, έχω να γράψω στο site που δημιούργησα και ήθελα να γράφω κάθε μέρα, περίπου τρεις μήνες. Δεν βαριόμουν αλλά πραγματικά δεν έβρισκα το κουράγιο, κάνοντας σχεδόν δυο δουλειές κάθε μέρα. Επίσης, τον ίδιο περίπατο πήγε και η μελέτη τυμπάνων που είχα τόσο κανονισμένη με την αρχή του Σεπτέμβρη.

Υπάρχει τελικά μυστικό, στο πως θα υπάρξει μια ισορροπία μεταξύ σημαντικών υποχρεώσεων και ενασχολήσεων που μας γεμίζουν; Όσο και να θέλω να είμαι θετικός, οι ρυθμοί σήμερα είναι τόσο ιλιγγιώδης που είναι σχεδόν αδύνατον. Εδώ και αρκετά χρόνια πιάνω τον εαυτό μου να λέει, έλα φόρτσαρε λίγο στην τάδε υποχρέωση να βγει και μετά θα έχεις χρόνο για το τάδε και τάδε θέμα. Αμ δε.. η ζωή και δη η ενήλικη είναι ένας ατέρμονος κύκλος υποχρεώσεων, που εφόσον έχεις μεγάλες προσδοκίες πχ επαγγελματικές, τότε σίγουρα θα πρέπει να θυσιάσεις κάτι από τον ελεύθερο σου χρόνο κτλ. Η λύση λοιπόν είναι να μειωθούν από το ένα μέρος της ζυγαριάς κάποιες προσδοκίες έτσι ώστε να ισορροπήσει κάπως το πράγμα. Άλλωστε, όπως λέει και η αρκετά γραφική φράση, μια φορά ζεις, μη την σπαταλάς απλά σαν ρομπότ.

Ας ελπίσουμε λοιπόν, πως με έναν μαγικό τρόπο θα μπορέσουμε να προλαβαίνουμε να καλύπτουμε όλες μας τις υποχρεώσεις και παράλληλα, να ασχολούμαστε με όλα αυτά που μας γεμίζουν, όπως εμένα το να γράφω εδώ καλή ώρα. Τους τρόπους δεν τους ξέρω, άλλωστε δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη συνταγή, καθώς ο χώρος δράσης του κάθε ατόμου είναι διαφορετικός, γι αυτό και δεν συμπαθώ καθόλου, όλα αυτά τα insparational speeches και για το πως να είσαι παραγωγικός κάθε μέρα.

Σχετικά με Thimios

Στο μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας φροντίζω για την προμήθεια του αλκοόλ και των ξηρών καρπών σας.Τις υπόλοιπες ώρες καταγράφω εδώ τα "shower thoughts" μου, και υπόψιν κάνω κάθε μέρα μπάνιο..

Τσέκαρε επίσης

Black Lives Matter!

Είμαστε ήδη στην έβδομη μέρα διαδηλώσεων και διαμαρτυριών για τον άδικο χαμό του George Floyd …