Black Lives Matter!

Είμαστε ήδη στην έβδομη μέρα διαδηλώσεων και διαμαρτυριών για τον άδικο χαμό του George Floyd από αστυνομικό. Διαμαρτυριών δίκαιων που απέναντί τους έχουν έναν παράλογο ηγέτη ( Donald Trump aka President of “Law and order”, ας γελάσουμε όλοι μαζί…..), αγριεμένη πολιτοφυλακή, ρατσιστική αστυνομία και ακροδεξιούς που βρήκαν ευκαιρία να κάνουν κι αυτοί το δικό τους εμφύλιο.

Στα social media γίνεται φυσικά χαμός με το θέμα αυτό και δικαιολογημένα. Δυστυχώς όλα αυτά θυμίζουν εικόνες του παρελθόντος στις ΗΠΑ (Los Angeles 1992-ξυλοδαρμός Rodney King και αθώωση των δραστών αστυνομικών, δολοφονία της Latasha Harlins με θύτρια που έπεσε στα “μαλακά” και δυστυχώς πολλές ακόμα υποθέσεις…) ,κάτι που είναι απογοητευτικό καθώς φανερώνει ότι δεν άλλαξε τίποτα δραστικά, όπως και θα έπρεπε. Απογοητευτικά είναι επίσης σχόλια νέων ατόμων που θεωρούν ότι εταιρείες και μη πολιτικοί οργανισμοί δεν θα έπρεπε να “ανακατεύονται” με τη δολοφονία και να εκφέρουν άποψη (πολλοί ενοχλήθηκαν που ακυρώθηκε η παρουσίαση του PS5 λόγω των γεγονότων, όπως και αρκετοί ενοχλούνται αν δισκογραφικές εταιρείες παίρνουν θέση ή ακυρώνουν εκδηλώσεις τους-κάτι που προσωπικά με κάνει να αναρωτιέμαι για το που βαδίζει το ανθρώπινο είδος..) Για να μην συζητήσουμε και τον αντίλογο του All lives matter…

Σαν βάση φυσικά όλο αυτό έχει (χωρίς να ειναι το μόνο πρόβλημα) μία κυβέρνηση ανεκτική στο ρατσισμό και έναν πρόεδρο αμφιβόλων αντιλήψεων( ο ίδιος ο Trump το 1989 πρότεινε τη θανατική ποινή για τους πέντε του Central Park, ξοδεύοντας χιλιάδες δολάρια σε καμπάνιες μίσους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης τότε, ενώ ήταν ολοφάνερο ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν υπήρξαν ποτέ ένοχοι. Όταν αθωώθηκαν πανηγυρικά μετά από πολλά χρόνια ο Trump δεν απολογήθηκε όσο και αν του ζητήθηκε…)

Χωρίς να θέλουμε να πλατειάσουμε, μιας και δεν έιμαστε δελτίο ειδήσεων, να πούμε ότι στον κόσμο που όλοι ονειρευόμαστε δεν χωράει ο ρατσισμός.Νοιαστείτε για τους ανθρώπους παντού, όπως θα θέλατε να νοιαστούν για εσάς τους ίδιους, χωρίς να σκέφτεστε σύνορα και αποστάσεις. Επιχειρήματα τύπου “δεν βλέπουμε τα χάλια μας εδώ και μας νοιάζει για κάποιον χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά” είναι τουλάχιστον σαθρά και φυσικά δεν ξεχνάμε και τα θύματα αστυνομικής (και μη) βίας είτε λόγω ρατσισμού, είτε άλλων αιτίων και στη χώρα μας( Κουμής, Κανελλοπούλου,Καλτεζάς,Γρηγορόπουλος,Λουκμάν,Εμπούκα και άλλοι δυστυχώς)

Σαν site που αποτελείται κυρίως από νέους, σαν ομάδα, αλλά ακόμα περισσότερο σαν άνθρωποι θα θέλαμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους ανθρώπους που μάχονται όλες αυτές τις μέρες στους δρόμους όλων των πολιτειών της Αμερικής και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα αποδοθεί τελικά δικαιοσύνη για το θάνατο του George Floyd.

George Floyd Rest In Power!

Smash Racism in every corner of the Earth!

Black Lives Matter!

Σχετικά με spoon

My name is Spoon and i am funky! Μου αρέσει η ακραιότητα σε ολες τις μορφές της τέχνης, οι Bad Brains και η ζάχαρη. Grind on!

Τσέκαρε επίσης

Η αποκάλυψη της κονσόλας του PS5!

Το stream για την αποκάλυψη του Playstation5 στο επίσημο κανάλι του στο Youtube, μόλις τελείωσε!! …