Η ηλίθια κουλτούρα του να σαμποτάρεις μεγάλα project!!

Πάντοτε ήμουν υπέρ της άποψης του κοίτα τη δουλειά σου και άσε τον καθένα να κάνει την κακοπροαίρετη κριτική του!!

Ωστόσο, έκανα υπομονή με το hate spam στην κυκλοφορία του Death Stranding..και τώρα πάλι τα ίδια με το Last of Us II !!Δεν είμαι εδώ για να υπερασπιστώ τα παιχνίδια, ούτε έχω κάποιο όφελος, ούτε αυτά το χρειάζονται!!

Παρατηρώ τα τελευταία χρόνια, να ξεπροβάλλει μια τοξική κουλτούρα του να κράζουμε μεγάλους τίτλους!! Είτε αυτό είναι παιχνίδι, είτε αυτό είναι ταινία, μουσικός δίσκος κτλ.

Το μόνο ελαφρυντικό που μπορώ να δώσω σε μερικούς, είναι πως μερικά πράγματα διαφημίζονται τόσο πολύ πριν την κυκλοφορία τους που σου την δίνει! Αυτό όμως δεν δίνει σε κανέναν, κανένα δικαίωμα του να σαμποτάρει τον κόπο κάποιου, επειδή πρόκειται για ένα μεγάλο εγχείρημα και μόνο.

Είναι άλλωστε στην ανθρώπινη φύση μας αυτό το κόμπλεξ, του να θέλουμε να αποτύχουν μεγάλες δουλειές. Η αποτυχία κάποιου, πολλές φορές γίνεται ευτυχία για εμάς, χωρίς να υπάρχει καν κάποιο όφελος προς τα εμάς!!

Αφορμή λοιπόν για αυτό το άρθρο, ήταν το τρελό spam, από κακές κριτικές που έχει πλημμυρίσει το ίντερνετ για το Last of Us II.

Και να μην παρεξηγηθώ, ούτε fan boy είμαι, αλλά ούτε αρνούμαι την κακή κριτική σε πράγματα που εμένα μου αρέσουν! Ωστόσο, είναι δυνατόν να βλέπω εκατοντάδες σχόλια, για το παιχνίδι και το gameplay του και το character development, ενώ το παιχνίδι είχε κυκλοφορήσει εδώ και μερικές ώρες;

Φυσικά, σε μια κοινωνία, η φωνή των κακοπροαίρετων και των ηλίθιων, ακούγεται πιο δυνατά από την καλοπροαίρετη κριτική και τη φωνή της λογικής!!

Το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί με την κυκλοφορία του Death Stranding, που το metascore του παιχνιδιού ήταν στα τάρταρα τις πρώτες ώρες κυκλοφορίας του, για ένα παιχνίδι…40-50+ ωρών!!

Όσο boomer κι αν ακούγομαι, θεωρώ πως το ίντερνετ βρίσκεται στην πιο τοξική φάση της ιστορίας του! Όλο αυτό το σκηνικό, μου θυμίζει τον πατέρα μου που μου είπε πως μια μέρα πήγε ένας στο περίπτερό του και του είπε «πάλι με πέτσινο πέναλτι κερδίσατε;» και όταν τον ρώτησε απορημένος που το είδε το παιχνίδι, αφού δεν έχει Nova, απάντησε..«Το είπε κάποιος στο ράδιο»…

Εκεί λοιπόν που θέλω να καταλήξω, είναι πως δυστυχώς υπάρχουν χιλιάδες τοξικά άτομα που περιμένουν από κάπου μια αρνητική κριτική, έτσι ώστε να την υιοθετήσουν και να την αναπαράγουν παντού χωρίς να έχουν καθόλου εικόνα για το συγκεκριμένο θέμα!

Ξέρω, πως με αυτό το κείμενο δεν θα λύσω απολύτως τίποτα, απλά ήθελα να τα βγάλω από μέσα μου!! Ίσως και να ψυλλιάσω μερικούς, για ποιό λόγο βλέπουν αυτό τον χείμαρρο αρνητικών σχολίων!!

Επόμενο “θύμα”, λογικά θα είναι το Ghost of Tsushima, το οποίο έχει διαφημιστεί αρκετά, άρα αν δεν πρόκειται για κάτι σούπερ συναρπαστικό, ετοιμαστείτε για νέο κύκλο αρνητικών σχολίων.. από κάπου θα βρούνε άλλωστε να καταπιαστούν!!

Απλώς απολαύστε το παιχνίδι, την ταινία κτλ. που θέλετε και βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας. Και αν τυχόν δεν θέλετε να σπαταλήσετε χρόνο και χρήματα σε κάτι τυχόν μέτριο, δόξα τω Θεώ υπάρχουν αρκετά site, μαζί κι εμείς που γράφουν τις κριτικές τους!! Βρείτε ένα στα γούστα σας και αφήστε τα σχόλια στο fb, το metascore,imdb,rotten tomatoes κτλ μακριά από τη ζωή σας!!

ΥΓ. Δεν είμαι υπέρ ούτε των υπόπτων διθυραμβικών άρθρων και σχολίων που γίνονται επί τούτου ανά καιρούς, γι αυτό επιμένω πως θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψιν μόνο πηγές που σας ταιριάζουν και εμπιστεύεστε πραγματικά!!

ΥΓ.2 Για όσους θα μου πούνε πως θίχτηκαν για συγκεκριμένη θεματολογία στο Last of Us II, είμαι σίγουρος πως με ενα search στο ιστορικό της ανώνυμης περιήγησής τους, θα βρούμε αρκετές φορές τη λέξη κλειδί να έχει πληκτρολογηθεί σε γνωστό πορτοκαλί site 🙂

Σχετικά με Thimios

Στο μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας φροντίζω για την προμήθεια του αλκοόλ και των ξηρών καρπών σας.Τις υπόλοιπες ώρες καταγράφω εδώ τα "shower thoughts" μου, και υπόψιν κάνω κάθε μέρα μπάνιο..

Τσέκαρε επίσης

Black Lives Matter!

Είμαστε ήδη στην έβδομη μέρα διαδηλώσεων και διαμαρτυριών για τον άδικο χαμό του George Floyd …