StartTheMonkey – The Start Of The Monkey

Μια πολύ ιδιαίτερη κυκλοφορία έφτασε στα αυτιά μας πρόσφατα και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να την παρουσιάσουμε και στους αναγνώστες του underdogs.gr!

Πρόκειται για τους StartTheMonkey με τον σχεδόν ομότιτλο δίσκο, “The Start of The Monkey”. Πρόκειται για ένα EP δυο κομματιών και συνολικής διάρκειας περίπου δεκαπέντε λεπτών!!

Αυτό που ξεχώρισα στη δουλειά των Monkey είναι πως τους αρέσει να χτίζουν την ατμόσφαιρα – ένταση κάθε κομματιού! Αυτό φαίνεται κι από το γεγονός ότι μιλάμε για δύο εφτάλεπτα περίπου τραγούδια!!

Ωστόσο, δεν αναλώνονται στην κλασσική συνταγή pre-chorus, chorus, bridge και φτου απ’την αρχή, απλά για να γεμίσει ο χρόνος!! Ίσα ίσα, μέσα στα δυό τους κομμάτια, κάθε στροφή έχει και κάτι διαφορετικό!! Το Liar για παράδειγμα, ξεκινά με μελαγχολικές και μελωδικές κιθάρες και καταλήγει σε ένα εφ’ όλης της ύλης death ξέσπασμα! Επίσης, μου θύμισε λίγο και τον ήχο των Isis στα πρώτα τους βήματα και αυτό σίγουρα μόνο τιμητικό είναι για τους ίδιους!

Ομοίως και στο δεύτερο κομμάτι τους, The Start of the Monkey, όπου εισάγονται και επιπλέον στοιχεία όπως μερικά γρήγορα thrash στοιχεία!! Ιδιαίτερη επίσης, μου φάνηκε και η προσέγγιση των φωνητικών, όπου στην πρώτη ακρόαση τα ψαλμωδικά-μουρμουριστά φωνητικά μου φάνηκαν λίγο περίεργα, ωστόσο μπορώ να πω, πως από την δεύτερη ακρόαση και μετά μου άρεσαν πολύ!

Αν θα έπρεπε να δώσω κάτι αρνητικό για την πρώτη δουλειά της μπάντας, θα ήταν ίσως πως θα ήθελα το κάτι παραπάνω στην παραγωγή! Ίσως βέβαια αυτόν τον ήχο να ήθελε η μπάντα να βγάλει εξ αρχής και είναι κατανοητό. Ωστόσο, θεωρώ πχ πως τα τύμπανα θα μπορούσαν να είναι λίγο πιο δυνατά μιας και σε μερικά πιο δυναμικά σημεία η ένταση των τυμπάνων φαινόταν να είναι ένα κλικ πιο κάτω!

Αυτά βέβαια για εμένα είναι λεπτομέρειες, μιας και το ζουμί της υπόθεσης είναι πως υπάρχουν πολύ καλές βάσεις!! Αν υπάρχει ταλέντο, οι μικροδιορθώσεις στην παραγωγή είναι το πιο εύκολο!

Όπως κάνω και σε κάθε παρουσίαση μιας underground μπάντας, τονίζω σε συγκεκριμένες μερίδες κόσμου, ανάλογα με τα γούστα τους, να μην χάσουν την εκάστοτε δουλειά!! Αυτή τη φορά νομίζω πως οι StartTheMonkey καλύπτουν ένα πιο ευρύ κοινό, από μελωδικό-post έως και thrash-death μεταλ!!

Αναμένω φυσικά και νέα τους, μεγαλύτερη(σε κομμάτια) δουλειά, μιας και αποτελεί στοίχημα να υπάρξει η ίδια συνέπεια σε ένα full length άλμπουμ 10 τραγουδιών για παράδειγμα!

Vox: Χρήστος

Guitars: Διονύσης Κιάμος

Bass: Μάνος Αναλαμπιδάκης

Drums: Γιώργος Παπαϊωάννου

 

Facebook  https://www.facebook.com/StartTheMonkey/

Instagram  https://www.instagram.com/starthemonkey/?igshid=nu1xcpbabc9q

Youtube  https://www.youtube.com/watch?v=LaGH3nRMUPU

Bandcamp  https://startthemonkey.bandcamp.com/releases

Email  Starthemonkey@gmail.com

 

 

Σχετικά με Thimios

Στο μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας φροντίζω για την προμήθεια του αλκοόλ και των ξηρών καρπών σας.Τις υπόλοιπες ώρες καταγράφω εδώ τα "shower thoughts" μου, και υπόψιν κάνω κάθε μέρα μπάνιο..

Τσέκαρε επίσης

Οι Four Sides O’Strange διασκευάζουν το Ocean Eyes της Billie Eilish

Ένα νεοσύστατο σχήμα από την Αθήνα, οι Four Sides O’Strange, αποφάσισαν να κάνουν το ντεμπούτο …