Νέα κυκλοφορία: “Temperance” – Afterimage (2020)

Οι Afterimage, ένα σχετικά νέο συγκρότημα από το New Hampshire των ΗΠΑ, κυκλοφόρησαν το νέο τους EP, “Temperance”. Ο ήχος τους είναι στα γενικά πλαίσια του rock, με κάποια χαρακτηριστικά από διάφορα είδη. Άκουσα το “Temperance”, και παραθέτω τις σκέψεις μου.

If you’d like to read this review in English, click here!

Σ’αυτό το EP, αν και είναι δύσκολο λόγω διάρκειας να δείξεις εύρος, υπάρχουν πολλά στοιχεία πάνω στα οποία χτίζουν τον ήχο τους. Από τις ατμοσφαιρικές μελωδίες του “Kingdom Come”, μέχρι την βρωμιά του “Thy Will Be Done”, φαίνονται (ίσως πολύ προφανώς) διάφορες επιρροές τους. Με τα πλήκτρα βοηθάνε πολύ να έρθουν στο νου Pink Floyd, Deep Purple και ενίοτε Rush. Ο κιθαρίστας γενικά άψογος στο phrasing του, κάνει nods σε Gilmour, και στο proto-shred του Blackmore. Αυτό που δεν μπόρεσα να τοποθετήσω είναι η φωνή. Σε κάποιες φάσεις είναι πολύ old-school σαν χαρακτήρας, και σε άλλες κάνει την old-school μουσική κάποιων κομματιών πιο μοντέρνα. Γενικά δίνει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στη μουσική. Θέλει δουλειά σίγουρα, υπάρχουν μικροφάλτσα και κάποια θέματα χροιάς, αλλά δε μπορώ να πω πως με χάλασε.

Η παραγωγή πολύ καλή, ακόμα και στα διαφορετικά στυλ μουσικής που αποδίδουν οι Afterimage, ακούγονται δεμένο σύνολο μεταξύ τους. Ειδικά ο floydικός ήχος στο “Kingdom Come” μου ακούστηκε πολύ οικεία. Κάτι που μου έκανε εντύπωση στο μάτι κατευθείαν, ήταν το εξώφυλλο. Μου άρεσε περισσότερο απ’όσο θα περίμενα, και ως χρώματα και ως layout.

Αυτή η κυκλοφορία είναι σίγουρα ένα βήμα που κάνουν για να ξεχωρίσουν ως κάτι παραπάνω από “κολλεγιακή μπάντα”. Χρειάζονται όμως μια εντονότερη προσωπική υπογραφή στα κομμάτια τους, γιατί το είδος που παίζουν είναι τόσο χιλιοπαιγμένο, που το κάνει τόσο δύσκολο να ξεχωρίσεις και να μην ακούγεσαι κλώνος κάποιας προυπάρχουσας τεράστιας μπάντας.

Ακούστε τον νέο τους δίσκο παρακάτω:

AFTERIMAGE WEB LINKS:

OFFICIAL WEB SITE: afterimagenh.com

FACEBOOK: facebook.com/afterimagenh

INSTAGRAM: instagram.com/afterimage.band

YOUTUBE: youtube.com/channel/UCbU7ytasQfSDFNaGOMG_9og

Σχετικά με Metaleon

Μου αρέσουν τα κουάκερ, τα DIY πρότζεκτ, ο David Fincher, και να γράφω. 26/M/ATH, GR

Τσέκαρε επίσης

Οι Four Sides O’Strange διασκευάζουν το Ocean Eyes της Billie Eilish

Ένα νεοσύστατο σχήμα από την Αθήνα, οι Four Sides O’Strange, αποφάσισαν να κάνουν το ντεμπούτο …