Narcosis – Leap Of Faith | Album Review

Ίσως να μην είμαι ο καταλληλότερος άνθρωπος για να γράψει για το συγκεκριμένο άλμπουμ, μιας και με την stoner σκηνή έχω ελάχιστη επαφή και γνώσεις! Δεν είναι και τόσο του γούστου μου το εν λόγω είδος, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν τρέφω απεριόριστο σεβασμό στις stoner μπάντες της Ελλάδας και όχι μόνο!

Το ότι με συνεπήρε το συγκεκριμένο άλμπουμ και με έκανε να θέλω να αναφερθώ σε αυτό μέσα από το συγκεκριμένο άρθρο, δείχνει πως τα παιδιά μάλλον κάνανε κάτι πολύ καλά! Το Leap of Faith, πρόκειται για την δεύτερη full length δουλειά των Narcosis!! Κυκλοφόρησε στα μέσα του περασμένου Απρίλη, σε μια εκ των πραγμάτων περίεργη περίοδο!!

Τι μου έκανε λοιπόν το παραπάνω κλικ στην συγκεκριμένη δουλειά; Αρχικά βρήκα ενδιαφέρον το γεγονός ότι δεν πρόκειται για μια αμιγώς stoner μπάντα!! Πρόκειται για μια μίξη stoner και grunge! Αυτό είναι εμφανέστατο στα riffs των κιθάρων με το χαρακτηριστικό distortion να ηγείται στο μεγαλύτερο κομμάτι του δίσκου!!

Ένα άλλο κομμάτι που εκτίμησα κατά μήκος του δίσκου, είναι πως δεν έπεσε στην παγίδα της μονοτονίας. Υπήρχαν αργά σημεία, ωστόσο υπήρχαν και γρήγορα!! Βέβαια, τα μέρη που αγάπησα περισσότερο ήταν οι χορευτικές κιθάρες που δίνουν φοβερή φρεσκάδα και ζωντάνια στο δίσκο!!

Επιπροσθέτως, τα τύμπανα παίζουν κι αυτά το ρόλο τους, μιας και χωρίς να υπερβάλλουν, δίνουν μια συνεχή ροή σε κάθε κομμάτι, με ωραία γυρίσματα και ατάκες στο ride κτλ.

Από το άλμπουμ δεν λείπουν και μερικά heavy στοιχεία, με κάποια ωραία ξεσπάσματα κυρίως στα outro των τραγουδιών. Αν θα ζητούσα κάτι από το συγκεκριμένο άλμπουμ θα ήταν να υπήρχαν ακόμα περισσότερα δυναμικά σημεία και στα φωνητικά, αν και αυτό είναι καθαρά θέμα γούστου! Όχι ότι υστέρησαν κάπου τα φωνητικά, απλά θεωρώ πως θα μπορούσαν κι αυτά να προσδώσουν στην ένταση κάποιων σημείων, πέραν του ορχηστρικού μέρους.

Στο τελικό αποτέλεσμα βοήθησε και η πολύ καλή μίξη του άλμπουμ! Δεν στείρωσε σε καμία περίπτωση τα μπάσα, όλα τα όργανα είναι ξεκάθαρα και υπάρχει αυτό το feel μιας άλλης δεκαετίας που στόχευε η μπάντα. Και κάπου εκει για εμένα κλείνει η υπόθεση “μίξη” σε κάθε δουλεία, μιας και θεωρώ πως δεν χρειάζονται παραπάνω “ φανφάρες”.

Εν κατακλείδι, πρόκειται για ένα όμορφο πάντρεμα stoner και grunge, χωρίς να επαναπαύεται εκεί η μπάντα! Χρησιμοποιούνται πολύ ωραία μελωδικά σημεία και σόλο, καθώς υπάρχουν και αρκετά δυναμικά στοιχεία, φροντίζοντας ο δίσκος να μην κολλήσει σε μια ευθεία κυματομορφή!! Το συστήνω ανεπιφύλακτα και αναμένω κάποιο τους live έτσι ώστε να δω την αύρα που βγάζει η μπάντα και πάνω στην σκηνή!!

* Σε μια δουλειά όλα λίγο πολύ μετράνε, αν αναλογιστεί κανείς πως ο λόγος που άκουσα αρχικά τους Narcosis, στο YouTube, ήταν το ότι μου τράβηξε την προσοχή το εκπληκτικό artwork του εξώφυλλού τους! *

Σχετικά με Thimios

Στο μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας φροντίζω για την προμήθεια του αλκοόλ και των ξηρών καρπών σας.Τις υπόλοιπες ώρες καταγράφω εδώ τα "shower thoughts" μου, και υπόψιν κάνω κάθε μέρα μπάνιο..

Τσέκαρε επίσης

Οι Four Sides O’Strange διασκευάζουν το Ocean Eyes της Billie Eilish

Ένα νεοσύστατο σχήμα από την Αθήνα, οι Four Sides O’Strange, αποφάσισαν να κάνουν το ντεμπούτο …