Μια συνέντευξη με τους Revolted Masses! + CD & T-Shirt Giveaway!!

Με αφορμή την κυκλοφορία του τρίτου άλμπουμ των Revolted Masses, “Rise”, την ερχόμενη Παρασκευή 26/6, τους υποδεχόμαστε στο underdogs.gr και συζητάμε για τον δίσκο, την underground σκηνή και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα θέματα!!

* Επιπροσθέτως, οι Revolted Masses μας προσφέρουν 1 CD & 1 T-Shirt με το καταπληκτικό artwork του άλμπουμ τους! Βρείτε τους όρους συμμετοχής στο post μας στο facebook εδώ ή στο τέλος του άρθρου!*

 

UN: Καλησπέρα παιδιά, πως τα φέρνει η ζωή να σας παίρνω συνέντευξη!! 

RM: Είναι μεγάλη μας χαρά και ευχαριστούμε πολύ το Underdogs.gr για το βήμα που μας δίνει!

 

UN: Περάσανε πέντε χρόνια από την τελευταία σας δουλειά. Σίγουρα δεν ήταν θέμα διάθεσης αυτό το κενό, αλλά θέμα πολλών προσωπικών υποχρεώσεων που βιώνουν σχεδόν όλοι οι μουσικοί της underground σκηνής. 

RM: Ακριβώς.. Είμαστε ίσως από τις λίγες μπάντες στην Ελλάδα που έχει περάσει 4 φορές την δοκιμασία του στρατού, και μάλιστα σε διαφορετικές χρονικές περιόδους! Αν συνυπολογίσουμε και αλλαγές μελών λόγω μετακόμισης στο εξωτερικό, και το ήδη βεβαρημένο προσωπικό πρόγραμμα κάθε μέλους, η καθυστέρηση αυτή ήταν μάλλον δικαιολογημένη. Τίποτα από αυτά δεν ήταν αρκετό να μας πτοήσει όμως και δίνουμε το «παρών» με τον νέο μας δίσκο, “Rise”, όντας πιο δυνατοί από ποτέ.

 

UN: Είσαστε μια εξ ολοκλήρου DIY μπάντα. Δικό σας στούντιο ηχογράφησης, δικό σας κόψιμο του δίσκου κτλ. Κατά πόσο είναι βιώσιμο αυτό για μια underground μπάντα; 

RM: Είναι μια νοοτροπία που ακολουθούμε σταθερά ήδη από το 2008 που ιδρυθήκαμε. Για εμάς το DIΥ δεν είναι αυτοσκοπός, αφού ο δεύτερος δίσκος μας, “Age of Descent” κυκλοφόρησε από την φινλανδική Inverse Records. Επιδιώκουμε να κάνουμε κάθε φορά κινήσεις που θα φέρουν τη μουσική μας στους ακροατές με τον πιο συνεπή και ειλικρινή τρόπο. Σταθερά όμως επιβεβαιώνεται πως σε μια μουσική βιομηχανία που σαπίζει και που ουσιαστικά αποτυγχάνει να παρέχει ακόμα και τα βασικά εργαλεία για έναν μουσικό, το DIY είναι η πιο ασφαλής οδός.

 

UN: Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω τα μέλη μιας μπάντας στην εν λόγω σκηνή, πολλές φορές χάνονται λόγω των προσωπικών τους υποχρεώσεων. Ποιο θεωρείτε πως είναι το σημείο που μια μπάντα θα πρέπει να πάρει το ρίσκο να παρατήσει όλα τα υπόλοιπα και να προσπαθήσει να ζήσει από τη μουσική της; 

RM: Το να μπορείς να ζήσεις από τη μουσική σου είναι κάτι που οποιοσδήποτε μουσικός που πονάει τη σκηνή και αγαπάει την τέχνη του θα ονειρευόταν. Στην πράξη βέβαια τα πράγματα είναι διαφορετικά, με τις λέξεις βιοπορισμός και death metal να μην χωράνε συνήθως στην ίδια πρόταση. Σε ατομικό επίπεδο, κάποια από τα μέλη μας έχουν καταφέρει να βιοποριστούν από τη μουσική με την ευρεία έννοια, αλλά ως συγκρότημα έχουμε συμφιλιωθεί με την ιδέα πως θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε ακόμα και αν δεν καταφέρουμε να γεμίσουμε στάδια ή να γίνουμε εκατομμυριούχοι. Στην πράξη, εκτιμούμε βέβαια κάθε προσπάθεια στήριξης που γίνεται προς το συγκρότημά μας, και σαν αντάλλαγμα αφιερώνουμε τον ελεύθερο χρόνο μας σχεδόν αποκλειστικά στους Revolted Masses.

 

UN: Πόσο καιρό πήρε η σύνθεση του άλμπουμ σας;

RM: Η σύνθεση πήρε κοντά 2 χρόνια. Σημαντικό ρόλο για αυτό έπαιξε ο τρόπος που γράφουμε. Στην παράδοση των προηγούμενων δίσκων η σύνθεση έγινε με συλλογικές διαδικασίες και όλα τα μέλη είχαν λόγο σε κάθε πτυχή των κομματιών, σε επίπεδο μουσικής ή στίχων. Αυτή τη φορά όμως πήγαμε ένα βήμα παραπέρα και αποφασίσαμε από πριν να αφήνουμε τις προσωπικές σχέσεις και τα προσχήματα έξω από το προβάδικο. Η κριτική σε κάθε κομμάτι ήταν ειλικρινής και πολλές φορές σκληρή, με αποτέλεσμα να πιέσουμε τους εαυτούς μας για ένα συμπαγές αποτέλεσμα. Δεν είναι τυχαίο ότι γράψαμε πολλά παραπάνω κομμάτια, τα οποία δεν πέρασαν τον πήχη, και στην πορεία έμειναν εκτός δίσκου. Θέλαμε να μην υπάρχει ούτε ένα filler στο “Rise”, και ο δίσκος να είναι ο καλύτερος που μπορεί να είναι. Πιστεύουμε πως το καταφέραμε, και ελπίζουμε αυτή η αίσθηση να δημιουργηθεί και στους ακροατές.

 

UN: Κατά πόσο θεωρείτε πως πειραματιστήκατε και δοκιμάσατε νέα πράγματα στο νέο σας δίσκο;

RM: Κάθε δίσκος εμπεριέχει αναπόφευκτα τη συσσωρευμένη εμπειρία των προηγούμενων κυκλοφοριών. Πρέπει λοιπόν να εντοπίσεις αυτά που θεωρείς δυνατά σου στοιχεία και να τα εξελίξεις με έναν φρέσκο και σύγχρονο τρόπο. Αυτό ακριβώς κάναμε για το “Rise”, επιτρέποντας παράλληλα στους εαυτούς μας τον πειραματισμό σχεδόν σε κάθε πτυχή του ήχου μας. Μουσικά, ίσως η πιο τολμηρή δοκιμή είναι η προσθήκη clean φωνητικών σε διάφορα σημεία του δίσκου. Επίσης ορισμένα κομμάτια δεν έχουν κιθαριστικά σόλο, με την κλασική έννοια του όρου. Όλα αυτά βέβαια μας βγήκαν πηγαία και δεν ήταν κάτι που είχαμε προαποφασίσει.

 

UN: Ο καλύτερος τρόπος για την προώθηση ενός δίσκου είναι τα πολλά lives. Θεωρείτε πως γίνεται σωστή οργάνωση και αντιμετώπιση για τις μπάντες αυτής της σκηνής στην Ελλάδα;

RM: Τα τελευταία χρόνια γίνονται αξιόλογες προσπάθειες σε όλη την Ελλάδα να αγκαλιάσουν το κομμάτι του αμιγώς σκληρού ήχου. Έχουμε άλλωστε συμμετάσχει σε διάφορα τέτοια φεστιβάλ στην Κρήτη, την Καλαμάτα, την Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη. Πολλές φορές όμως, η διοργάνωση τέτοιων εγχειρημάτων βασίζεται αποκλειστικά στην θέληση και το μεράκι μεμονωμένων ατόμων, κάτι που βάζει σε κίνδυνο την συνεπή παρουσία τους ανά τα χρόνια. Μιλώντας με συγκροτήματα της σκηνής, είναι ξεκάθαρη η διάθεσή τους να συνεργαστούν με άλλους μουσικούς και να οργανωθούν σε επίπεδο σκηνής. Είναι κάτι που είχαμε ξεκινήσει πριν αρκετά χρόνια με το «Μανιφέστο Μουσικό Κίνημα», και κάτι που λείπει αυτή τη στιγμή από τη σκηνή.

 

UN: Έχω βρεθεί σε αρκετά σας lives και αυτό που μου έχει μείνει χαραγμένο είναι πως πρέπει να είστε η μοναδική underground μπάντα που έπαιξε μπροστά σε άγνωστο κοινό και αυτό στο τέλος φώναζε «Κι άλλο κι άλλο…».

RM: Πραγματικά όμορφο συναίσθημα! Το έχουμε ζήσει αρκετές φορές και μάλιστα σε χώρους με ιδιαίτερο φορτίο όπως σε πλατείες, σε λαϊκές γειτονιές, ή σε κοινωνικά κέντρα. Το να αγκαλιάσει τη μουσική μας ένας άνθρωπος που ακούει ρεμπέτικα για παράδειγμα, και να κατανοήσει το νόημά της αποτελεί μεγάλο στοίχημα για εμάς. Τελικά επιβεβαιώνει πως πέρα από τα likes, τα views και τα shares, το πραγματικό νόημα αυτού που κάνεις φανερώνεται όταν παρουσιάζεις τη μουσική σου ζωντανά. Εκεί πέφτουν οι μάσκες και οι ταμπέλες. Ο κόσμος δεν είναι αφελής! Αν έχεις δουλέψει σαν συγκρότημα και αν έχεις κάτι να πεις, αυτό θα φανεί και πάνω στη σκηνή, ανεξάρτητα από το είδος που παίζεις.

UN: Τα lives βέβαια λόγω των γεγονότων παγκοσμίως θα είναι περιορισμένα. Πως σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε το συγκεκριμένο θέμα;

RM: Αποτελεί σίγουρα ένα αγκάθι στο να παρουσιάσουμε τη νέα μας δουλειά ζωντανά, αφού ακόμα και μεγάλοι διοργανωτές συναυλιών δεν μπορούν να δώσουν σαφή απάντηση. Για την ώρα τηρούμε στάση αναμονής στο συγκεκριμένο θέμα και ελπίζουμε να είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε κάτι στο άμεσο μέλλον.

 

UN: Αν έπρεπε να “πείσετε” κάποιον που δεν έχει ακούσει ποτέ τη μουσική σας, ποια θα ήταν τα “selling points”, που κατά τη γνώμη σας θα του αναφέρατε για να ακούσει τον νέο δίσκο;

RM: Αν μάθαμε κάτι όλα αυτά τα χρόνια ως συγκρότημα είναι πως δεν μπορείς να προγραμματίσεις μια δουλειά ώστε να «αρέσει». Κομμάτια που θεωρούσαμε πριν την κυκλοφορία τους ως πιο αδύναμα είχαν τελικά απήχηση, και το αντίστροφο. Προσπαθούμε να υπηρετούμε όσο πιο τίμια αυτό που κάνουμε και να μένουμε μακριά από λογικές “selling points”.

 

 

UN: Η θεματολογία των στίχων του δίσκου σας συνεχίζει να καυτηριάζει πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα! Θεωρείτε πως η μουσική μπορεί να ρίξει μια τεράστια γροθιά στα φαινόμενα ρατσισμού και όχι μόνο που φαίνεται να αναζωπυρώνονται εκθετικά τον τελευταίο καιρό;

RM: Τα όσα βιώνουμε τον τελευταίο καιρό σε παγκόσμιο επίπεδο μας γυρνάνε δεκαετίες, αν όχι αιώνες πίσω. Θεωρούμε αυτονόητο πως η μουσική μας και η στάση μας οφείλει να αποτελεί μια κραυγή ενάντια σε κάθε μορφή κοινωνικής αδικίας. Ακόμα και το όνομά μας το μαρτυράει αυτό. Μακάρι οι προβληματισμοί που εκφράζουμε να βάλουν έστω και ένα μικρό λιθαράκι στο να εκλείψουν δια παντός τέτοια φαινόμενα. Η μουσική πάντως, ακόμα και αν δεν μπορέσει να δώσει από μόνη της την λύση, σίγουρα μπορεί να δείξει τον δρόμο.

 

 

UN: Τα σχέδια της μπάντας από εδώ και πέρα, μετά και την κυκλοφορία του δίσκου;

RM: Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά για να παρουσιάσουμε αρκετά ακόμα πράγματα πέρα από τον ίδιο τον δίσκο. Με το που ξεκίνησε η προπώληση του “Rise” ανεβάσαμε και το πρώτο μας music video για αυτήν την κυκλοφορία, το single “Drown in Apathy”. Στα σκαριά είναι και αρκετά play throughs για διάφορα κομμάτια του δίσκου και για κάθε όργανο ξεχωριστά. Παράλληλα, από θέμα merch έχουμε κυκλοφορήσει T-shirts τα οποία είναι διαθέσιμα από τη σελίδα μας στο Bandcamp. Στα άμεσα σχέδιά μας είναι και η κυκλοφορία κάποιου live recording, το οποίο οργανώνουμε αυτόν τον καιρό.

 

UN: Και μια κλισέ ερώτηση για το φινάλε. Μπάντες που σας ενέπνευσαν κατά την εγγραφή του δίσκου και μπάντες που ακούτε αυτό τον καιρό, εγχώριες και μη.

RM: Όσο κλισέ και αν ακούγεται ως απάντηση, μας έχουν επηρεάσει συγκροτήματα από όλο το φάσμα της μουσικής, εντός και εκτός του rock ήχου. Τόσα που θα θέλαμε μια συνέντευξη από μόνη της για να τα αναφέρουμε. Από πρόσφατες κυκλοφορίες, μας έκανε ιδιαίτερα καλή εντύπωση η νέα δουλειά των 1000mods, ενώ πολλά υποσχόμενη φαίνεται και η νέα κυκλοφορία των Lamb of God.

 

UN: Σας ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη και εύχομαι ο νέος δίσκος να πάρει την απήχηση που του αρμόζει!!

RM: Εμείς ευχαριστούμε και ευχόμαστε καλή συνέχεια στο Underdogs.gr και στους αναγνώστες του.

Για να λάβετε συμμετοχή στο διαγωνισμό θα πρέπει να:

•Κοινοποιήσετε το post του συγκεκριμένου άρθρου, το οποίο ανέβηκε στη σελίδα μας στο facebook! (Βρείτε το πατώντας ΕΔΩ

• Έχετε κάνει like στη σελίδα των Underdogs και των Revolted Masses!!

Ο/Η νικητής/νικήτρια θα ανακοινωθεί την Κυριακή 5 Ιουλίου!!

 

Pre-Order here:https://revoltedmasses.bandcamp.com/album/rise

Facebook:https://www.facebook.com/revoltedmasses/

Instagram:https://www.instagram.com/revoltedmasses

Youtube:https://www.youtube.com/c/RevoltedMasses

Bandcamp:https://revoltedmasses.bandcamp.com/

 

Σχετικά με Thimios

Στο μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας φροντίζω για την προμήθεια του αλκοόλ και των ξηρών καρπών σας.Τις υπόλοιπες ώρες καταγράφω εδώ τα "shower thoughts" μου, και υπόψιν κάνω κάθε μέρα μπάνιο..