Lamb of God – Lamb of God(Album Review)

Έφτασε η ώρα να δώσω κι εγώ με τη σειρά μου, την άποψή μου για το νέο ομότιτλο δίσκο των Lamb of God!!

Αισθάνομαι πως θα μπορούσα να χαρακτηρίσω το πώς είδα και άκουσα αυτό το άλμπουμ μέσα σε μια πρόταση, πράγμα που δε θα κάνω μιας και δεν θα ήταν καλό για το άρθρο!

Αν το έκανα ωστόσο, θα έγραφα .. ένας 100% Lamb of God δίσκος!!

Κάποιος που το διαβάζει αυτό θα πει, τέλεια το άλμπουμ σπέρνει!!

Αν και έχω γράψει ολόκληρα κατεβατά άρθρα, για τους ενοχλητικούς fans που δεν είναι ευχαριστημένοι ποτέ.. ούτε με την μπάντα να παραμένει στον ίδιο ακριβώς ήχο, αλλά ούτε και όταν κάνει στροφή 180 μοιρών, στην πλειοψηφία του άλμπουμ ένιωσα πως υπήρχε αισθητή έλλειψη, έστω μερικών,  φρέσκων στοιχείων!!

Αν αναλογιστούμε πόσο όμορφα και αναζωογόνητικά(για εμένα τουλάχιστον) ήταν τα τραγούδια με guest καλεσμένους, ίσως τα παραπάνω λεγόμενά μου να έχουν κάποια βάση παραπάνω!

Δεν ξέρω ακριβώς πως να επικοινωνήσω το παράδοξο της άποψής  μου για το άλμπουμ!!

Κομμάτια οπως το Memento Mori θα τα βάζω τέρμα και αν τα ακούσω σε live θα γουστάρω απίστευτα πολύ! Ωστόσο, δεν μπορώ να παραλείψω πως αυτή τη συνταγή την έχω ξαναδεί επακριβώς!!

Ίσως και να φταίει που έχω περάσει εκατοντάδες ώρες με το να ακούω Lamb of God και να ήθελα κάτι εντελώς φρέσκο!!

Άλλο ένα παράδοξο νίκης αλλά και όχι νίκης που θα ήθελα να σταθώ είναι η παρουσία του Art Cruz, στα παπούτσια του Chris Adler!!

Αρχικά, ο τύπος είναι ρομπότ, τον είδα και το περασμένο καλοκαίρι στο Live τους στην Αθήνα και ο τύπος είναι πραγματικά απίστευτος!!

Η παρουσία του στο άλμπουμ είναι εξαιρετική αλλά.. νομίζω πως η μπάντα αλλά και ο ίδιος θέλανε να το πάνε πιο safe, λόγω και τις δυσαρέσκειας του κοινού μετά την έξοδο του Chris Adler από την μπάντα!

Τι εννοώ με το safe; Αν και την χαρακτηρίζω άψογη σαν παρουσία, θεωρώ πως πιέστηκε αρκετά στο να μιμηθεί τα τύμπανα του Chris..με τις κόφτες δίκασες, τα γεμίσματα και τα fills με τα splashes.

Κατά τη γνώμη μου το έκανε με απίστευτη επιτυχία, ωστόσο εκεί που ήθελα να καταλήξω είναι πως ίσως χάθηκε και η ευκαιρία να έρθει η μια πιο φρέσκια νότα που έψαχνα στο δίσκο!!

Δεν έχω ακούσει βέβαια άλλες δουλειές του Art, ωστόσο νομίζω πως όσο κοντά και να είναι τα στυλ δυο ντράμερ, σίγουρα θα υπάρχουν ξεχωριστά χαρακτηριστικά για να δώσει ο καθένας!!

Θα έλεγε κανείς πως ψάχνω ψύλλους στ’ άχυρα. Οι LOG αποτελούν μία από τις,  διαχρονικά, αγαπημένες μου μπάντες οπότε είμαι ο πιο αυστηρός τους κριτής τους, χωρίς να χάνω την ουσία εννοείται!!

Εν κατακλείδι, προτείνω χίλια τοις εκατό την ακρόαση του άλμπουμ απ’ τους φανατικούς και μη!!Το ότι έψαχνα το κάτι παραπάνω δεν σημαίνει και πως δεν τον απόλαυσα!!

Ας ελπίσουμε και σε ενα νέο πέρασμα από τη χώρα μας στα πλαίσια της περιοδείας για τον δίσκο(απ του χρονου φυσικά..)

ΥΓ. Τι άρρωστο breakdown ήταν αυτό στο τέλος του Resurrection Man…

Σχετικά με Thimios

Στο μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας φροντίζω για την προμήθεια του αλκοόλ και των ξηρών καρπών σας.Τις υπόλοιπες ώρες καταγράφω εδώ τα "shower thoughts" μου, και υπόψιν κάνω κάθε μέρα μπάνιο..

Τσέκαρε επίσης

Μουσικές κυκλοφορίες Ιουλίου 2020!

Αν κατάλαβε κανένας ποτέ πέρασε ο Ιούνιος, να μας το πει και εμάς!! Οδεύουμε λοιπόν …