Bleed From Within – Fracture | (Album Review)

Τους Bleed from Within, τους άκουσα για πρώτη φορά φέτος, δεν θα σας πω ψέματα!!

Δεν θέλω να πω μεγάλες κουβέντες περί next big thing, στο είδος που εκπροσωπούν-το τονίζω- , ωστόσο θεωρώ πως αυτό που κάνουν, το κάνουν πολύ καλά!!

Αν θα έπρεπε να κατατάξω κάπου τους Bleed from within, ίσως θα τους χαρακτήριζα ως μια metalcore μπάντα και γενικά μια μπάντα με μοντέρνο μέταλ ήχο!

Γενικότερα, επειδή έχω ασχοληθεί αρκετά με το συγκεκριμένο είδος μπορώ να πω πως σπάνια θα μου κάνει κάτι αίσθηση από τον συγκεκριμένο χώρο, μιας και έχει coreστεί υπερβολικά με τα ίδια και τα ίδια μοτίβα!

Οι BFW και το τελευταίο τους άλμπουμ συγκεκριμένα, για εμένα έκαναν τη διαφορά που ψάχνω!!

Το “Fracture” λοιπόν δεν είναι ένα άλμπουμ που θα φέρει την επανάσταση στον μέταλ ήχο, αλλά τα στοιχεία που χρησιμοποιούνται, όπως τα breakdowns, δεν είναι άλλη μια από τα ίδια, αλλά έχουν το δικό τους χαρακτήρα!

Σε γενικές γραμμές έχουμε ένα τεχνικό άλμπουμ, με ωμά και βίαια screams, αρκετά solos και πολλά breakdowns!

Επίσης, πέραν των ωμών screams , αξιοσημείωτες είναι και οι μεταβιβάσεις σε καθαρά φωνητικά, χωρίς να γίνονται generic. Φυσικά, πέρα από τα σόλο στις κιθάρες, θα πρέπει να τονιστούν οι πανέμορφες προσεγγίσεις σε κάθε κομμάτι, μιας και δεν χρησιμοποιήθηκε ένα συγκεκριμένο μοτίβο. Υπήρχαν συνεχής αλλαγές στις αρμονίες τους, τις μελωδίες, τα εφέ κτλ.

Είναι κοινό μυστικό πως η μπάντα δεν φοβήθηκε να πειραματιστεί και αυτό της βγήκε σίγουρα σε καλό!

Η παραγωγή θεωρώ πως είναι πάρα πολύ καλή, κρατάει τα μπάσα που χρειάζονται, μιάς και έχουμε “χορτάσει” αποστειρωμένες παραγωγές στον συγκεκριμένο χώρο!

Όποιος είναι οπαδός λοιπόν των παραπάνω, καλό θα ήταν να μην χάσει αυτό το άλμπουμ!

Λίγα λόγια για τα κομμάτια :

 

The End of All we Know

Το κατάλληλο τραγούδι για αρχή!! Σε πιάνει από τα μούτρα με το πρώτο του break στα 50”. Ότι πρέπει για live τραγούδι!

Pathfinder

Στο ίδιο μήκος κύματος κι αυτό το κομμάτι, με μερικά πιο ηλεκτρονικά στοιχεία και μερικές “νότες” από το Bleed των Mesuggah. Μεγαλοπρεπέστατο, βαρύ κι ασήκωτο το breakdown στο outro..

Into Nothing

Το πρώτο μισό του με άφησε ελαφρώς αδιάφορο, μέχρι να έρθει η αλλαγή τέμπο και τα d-beats στα ντραμς για να δώσουν λίγη ένταση! Εννοείται breakdown στο outro..

Fall Away

Ένα πιο γρήγορο κομμάτι σε σχέση με προηγούμενα. Χρειαζόταν, μιας και έδωσε μια άλλη πνοή στη ροή του δίσκου, κάνοντας τη μετάβαση προς το δεύτερο μισό του δίσκου!

Fracture

Αυτό το κομμάτι μου θύμισε μια heavy version των Korn, με τα διπλά φωνητικά στο ρεφρέν (καθαρά και scream μαζί). Απόλαυσα επίσης το bridge προς το τέλος του κομματιού με τα αγαπημένα μου bends στην κιθάρα!

Night Crossing

Ένα κομμάτι με συμμετοχή και του Matt Heafy των Trivium στο τέλος του κομματιού με ένα guitar solo. Περισσότερο μου φάνηκε πως ήταν για τις δημόσιες σχέσεις παρά για κάτι άλλο. Όχι ότι ήταν κακό, αλλά δεν νομίζω πως έδωσε κάτι ξεχωριστό αυτή η συμμετοχή.

*Matt σε έχω μέσα στην καρδιά μου όπως και να χει και το ξέρεις*

For All to See

Όπως είπα και παραπάνω, αυτό που πιστώνεται στις κιθάρες είναι οι διαφορετικές και ραμμένες αριστοτεχνικά προσεγγίσεις στον ήχο. Αυτή την φορά, στον heavy κατά τ’ αλλά ήχο, είχαμε μερικά όμορφα ambient εφέ!

Ascend

Ένα όμορφο πάντρεμα, djent, ambient και metalcore ήχων!! Το πιο αντιπροσωπευτικό κομμάτι, για να καταλάβει κάποιος τι πραγματεύεται αυτό το άλμπουμ!

Utopia

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία το Utopia είναι προς την κατεύθυνση των παραπάνω, τελευταίων κομματιών, φέρνοντας πίσω τα breaks, διαλύοντας το σύμπαν! Οι τύποι ξέρουν πραγματικά να κάνουν μεταβιβάσεις από τραγούδι σε τραγούδι, προσθαφερόντας στοιχεία!

A depth that no one dares

Έφτασε τελευταίο κομμάτι για να ακούσουμε και λίγο το μπάσο. Το κομμάτι αυτό σα να ήθελε να κάνει εντυπωσιακή έξοδο, έχοντας μερικά στοιχεία speed και death metal!Εύγε!!

Ακούστε παρακάτω ολόκληρο το άλμπουμ!!

Σχετικά με Thimios

Στο μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας φροντίζω για την προμήθεια του αλκοόλ και των ξηρών καρπών σας.Τις υπόλοιπες ώρες καταγράφω εδώ τα "shower thoughts" μου, και υπόψιν κάνω κάθε μέρα μπάνιο..

Τσέκαρε επίσης

Μουσικές κυκλοφορίες Ιουλίου 2020!

Αν κατάλαβε κανένας ποτέ πέρασε ο Ιούνιος, να μας το πει και εμάς!! Οδεύουμε λοιπόν …