Οι πρώτοι δίσκοι που μας μύησαν στη μουσική που ακούμε έως σήμερα!

Ένα ανάλαφρο θέμα για σήμερα, με τρεις σύντομες ιστορίες, για τους δίσκους που μας εισήγαγαν στην μουσική που αγαπάμε και ακολουθούμε εως και σήμερα!!

-Metaleon

 

Το πρώτο άλμπουμ που με έκανε να αγαπήσω τη μέταλ μουσική, και σε βάθος χρόνου την έννοια της μουσικής γενικότερα, δεν ήταν ένα άλμπουμ. Ήταν ένα CD με κομμάτια από διάφορα συγκροτήματα, από ένα μεγάλο εύρος της ροκ και μέταλ μουσικής. Ένας φίλος της μεγάλης μου αδερφής το έγραψε και μου το έδωσε, το 2007. Μέσα είχε 3 κομμάτια Guns N’ Roses, το “Paradise City”, το “It’s so Easy” και ένα άλλο που δεν μπορώ να το θυμηθώ τώρα πια. Συνέχιζε με 2 System of a Down, “BYOB” και “Violent Pornography”, μετά 3 κομμάτια από τους powerάδες Dragonforce, “Through the Fire and Flames” (classic), “Valley of the Damned” και “Fury of the Storm”. Έκλεινε με το “Face of Melinda” στο 9, και το “Ghost of Perdition” στο 10. Opeth κλείσιμο, και η acoustic και η death metal πλευρά τους. Οπότε πήρα ένα σταδιακό crash course σε πολλά είδη, το έλιωσα αυτό το CD. Και ως τυχερός κάτοχος σύνδεσης ίντερνετ, έπιασα κάθε μονοπάτι αυτών των κομματιών και χάθηκα στη φάση αυτή.

 

-Spoon

Τρύπες-Πάρτυ στο 13ο Όροφο/Στον Παράδεισο

Οι δίσκοι που με έμπασαν στη φάση της πιο σκληρής μουσικής ήταν δύο κυκλοφορίες από τις Τρύπες που η Virgin τότε είχε κυκλοφορήσει σε ένα cd. Εγώ φυσικά τα έγραψα και τα δύο σε μια όμορφη κασετούλα TDK ( ναι ,εγώ είμαι ο μεγαλύτερος σε ηλικία από τους Underdogs) και σε τρυφερή ακόμα ηλικία (δεν είχα κλείσει καν τα 11) έμαθα απ έξω κάθε στίχο και κάθε νότα. Αν και στράφηκα σε πιο ακραία είδη αργότερα, ακόμα ακούω αυτούς τους δίσκους με τον ίδιο ενθουσιασμό όπως τότε και νιώθω πάντα σαν να ξαναανακαλύπτω τον κόσμο…μπαίνοντας στην Τροχιά Των Χαμένων…..

 

-Θύμιος

System Of A Down-Toxicity

Ο ξάδερφος μου ερχόταν κάθε καλοκαίρι για διακοπές από το Αγρίνιο!! Το καλοκαίρι λοιπόν που προβιβάστηκα από την Πέμπτη Δημοτικού ως αριστούχος(!), στην Έκτη, έμελλε και να είναι η στιγμή που θα φύγω από τα φυσιολογικά του δημοτικού.. δηλαδή Eminem, Goin’ Through(μωρή δισκάρα Vendetta) κτλ…
Ο ξάδερφος μου λοιπόν, έφερε μαζί του το Toxicity..θα θυμάμαι χαρακτηριστικά, το δέος που ένιωθα όταν άκουσα το “Prison Song” και το “Forest”!! Έτσι κάπως έγραψα σε μια κασέτα (ναι κύριε Spoon, δέκα χρόνια μετά έγραφα κι εγώ σε κασέτα..) το εν λόγω σιντι!!
Ήταν η πρώτη μου επαφή με οποιαδήποτε μορφή της μέταλ!! Φανταστείτε, λόγω των scream του, φανταζόμουν τον Serj Tankian ως έναν θυριώδη και μυώδη τύπο!!
Από εκεί και πέρα όλα ήταν μονόδρομος, με το ομώνυμο άλμπουμ των Soad να έρχεται αντιγραμμένο από έναν φίλο στην πρώτη Γυμνασίου.. και κάπως έτσι να γίνονται η αγαπημένη μου διαχρονικά μπάντα!!

Σχετικά με Thimios

Στο μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας φροντίζω για την προμήθεια του αλκοόλ και των ξηρών καρπών σας.Τις υπόλοιπες ώρες καταγράφω εδώ τα "shower thoughts" μου, και υπόψιν κάνω κάθε μέρα μπάνιο..

Τσέκαρε επίσης

Μουσικές σκηνές ανά τον κόσμο – Seattle Grunge Scene

Ξεκινάμε μια νέα “στήλη” άρθρων, με θέμα Μουσικές Σκηνές ανά τον Κόσμο. Στο πρώτο άρθρο …