Μια ψύχραιμη εκτίμηση του τι θα γίνει με τις καλοκαιρινές και όχι μονο συναυλίες.

Κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί πως ο κόσμος καίγεται και εμείς ασχολούμαστε με το τι θα γίνει με τις συναυλίες.Αρχικά, υπάρχει τεράστιος αριθμός ατόμων που χάνει χρήματα από τη μη διεξαγωγή των προγραμματισμένων συναυλιών.Δεν αποτελεί οπότε θέμα συζήτησης απλά για ένα είδος πολυτέλειας και διασκέδασης.

Η αρχή των ακυρώσεων λοιπόν, έγινε την Δευτέρα από το Eject Festival και την πολυαναμενόμενη συναυλία των Red Hot Chili Peppers.Ωστόσο, θαρρώ πως είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθούν οι ακυρώσεις και των υπολοίπων συναυλιών και φεστιβάλ.Οι ανακοινώσεις πιθανότατα να καθυστερούν λόγω του οτι οι αρμόδιοι εξετάζουν την μετακίνηση των ημερομηνιών αλλά και το αν θα γίνουν άμεσα επιστροφές χρημάτων στους κατόχους εισιτηρίων!(όσοι είσαστε κάτοχοι εισιτηρίων και δείτε τη συναυλία σας να αναβάλλεται, υπομονή δεν υπάρχει περίπτωση να μην επιστραφούν τα χρήματά σας σε περίπτωση που ακυρωθούν οριστικά!!)

Το διάγγελμα του πρωθυπουργού της Ελλάδας, το απόγευμα της Τρίτης 28/4/2020, ίσως ήταν και η χαριστική βολή μιας και ανέφερε χαρακτηριστικά: <<Κρίνεται απίθανο να επιτραπούν μέσα στο καλοκαίρι φεστιβάλ, συναυλίες και αθλητικά γεγονότα.>>. Η άρση των αυστηρών μέτρων είναι μεν δεδομένη, ωστόσο δεν νομίζω πως θα πάρει κανείς το ρίσκο για να δώσει το οκ σε πολυπληθείς εκδηλώσεις!

Δυστυχώς, πρόκειται για μια πρωτόγνωρη κατάσταση και παρά την άρση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για το αν τα πράγματα θα χειροτερέψουν και πάλι από το φθινόπωρο.Έτσι, θεωρώ πως και οι διοργανωτές θα είναι διστακτικοί στο να ορίσουν νέα ημερομηνία για κάποια συναυλία.

Το αν θα δούμε εν τέλη τους αγαπημένους μας καλλιτέχνες, θαρρώ πως θα εξαρτηθεί ξεχωριστά ανά περίπτωση.Ίσως κάποιες μπάντες επαναπρογραμματίσουν όλα τους τα lives με την πρώτη ευκαιρία. Άλλες μπάντες ίσως περιοριστούν σε συναυλίες στην ήπειρό τους και ίσως και σε πιο “στενά” πλαίσια.Κάποιες άλλες μπορεί να μπούνε σε διαδικασία εγγραφής δίσκου και να ξανά είναι διαθέσιμες για περιοδία σε δυο χρόνια.Να βάλω βέβαια εδώ έναν αστερίσκο καθώς δεν γνωρίζω τί όροι υπάρχουν στα συμβόλαια της εκάστοτε συμφωνίας μεταξύ διοργανωτή και manager της μπάντας για την περίπτωση αναβολής και επαναπρογραμματισμού ενός live. Όπως και να χει σίγουρα κάθε περίπτωση θα είναι ξεχωριστή!

Δυστυχώς, το μόνο που μπορούμε να πούμε και να κάνουμε προς το παρόν είναι υπομονή και να μαζέψουμε όλη μας την ενέργεια, δύναμη, όρεξη και με την πρώτη ευκαιρία-συναυλία να ορμήσουμε ωσάν ταύροι εν υαλοπωλείω μέσα!!Για την ώρα, προσέχουμε ο καθένας ατομικά για να ξεμπερδεύουμε μια και καλή με αυτό το πράγμα, έτσι ώστε να μπούμε σε φουλ ρυθμούς και πάλι πιθανότατα από το καλοκαίρι του 2021!

Σχετικά με Thimios

Στο μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας φροντίζω για την προμήθεια του αλκοόλ και των ξηρών καρπών σας.Τις υπόλοιπες ώρες καταγράφω εδώ τα "shower thoughts" μου, και υπόψιν κάνω κάθε μέρα μπάνιο..

Τσέκαρε επίσης

Μουσικές σκηνές ανά τον κόσμο – Gothenburg Melodic Death Metal Scene

Μια αλλαγή κλίματος από το πρώτο άρθρο, που μιλούσε για την grunge. Σ’αυτό αναλύω την …