Resident Evil 3 Remake

Ως ταπεινός λάτρης του franchise Resident evil δεν μπορούσε να λείψει από τη συλλογή μου το remake αυτό. Πάντα θα περιμένω ένα zombie apocalypse για να αρματωθώ, βέβαια το πιο πιθανό είναι να είμαι εγώ το πρώτο ζόμπι αλλά δε βαριέσαι. Θα σας τα πω ένα χεράκι να καταλάβετε τώρα. Δε θα σποιλάρω (όχι πολύ τουλάχιστον)!
Η ζωή κυλάει “όμορφα” και η πρωταγωνίστριά μας Jill Valentine – πρώην μέλος Delta Force – ξυπνάει με έναν εφιάλτη. Όντας σύντομη και περιεκτική η Capcom στο opening του παιχνιδιού, σου ρίχνει τον Nemesis μπροστά σου και όπου φύγει φύγει. Τι είναι ο Nemesis; Ένα ψηλό αρρενωπό αγόρι με πολύ μεγάλη όρεξη για ζωή, τη δική σου ζωή όμως. Μέσα σε όλο τον πανικό και με τις καταπληκτικές σου ικανότητες προσπαθείς να του ξεφύγεις ή και να τον αποτελειώσεις, πράγμα που μοιάζει αδύνατο σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Για δες εδώ ομορφιά…

Το παιχνίδι διαφέρει από το remake του Resident Evil 2 όπου εκεί ήσουν σε ένα κτίριο και έλυνες μπρος πίσω γρίφους, ξεκλείδωνες πόρτες, κλειδαριές, χρηματοκιβώτια και απεύφευγες και τον Tyrant. Δε θα επεκταθώ γιατί θα αρχίσω να μιλάω για το 2. Ε, στο 3 είσαι συνέχεια σε κίνηση και μετακινείσαι από περιοχή σε περιοχή. Δεν έχεις να λύσεις και πολλούς γρίφους, αλλά έχεις να πολεμήσεις ορδές από ζόμπι και να αποφεύγεις τον Nemesis. Σε γενικές γραμμές θα ευχαριστηθείς πιστολίδι και θα έχεις αρκετές σφαίρες καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού για να αντιμετωπίσεις ό,τι και να σου πεταχτεί. Κάτι τέτοιο δηλαδή.

Στα ωραία του συγκεκριμένου τίτλου είναι η προσθήκη νέων, μεταλλαγμένων ζόμπι τα οποία θα σου κάνουν αρκετά δύσκολη τη ζωή. Τα παλιά ζόμπι δεν τα ξεχνάμε φυσικά απλά γνωρίζουμε και νέα. Μέσα σε αυτά υπάρχουν αράχνες που αν σε πιάσουν γεννούν αυγά μέσα σου και βρίσκεις ένα φρικτούλη θάνατο τύπου Alien, αφού αρχίζουν και βγαίνουν μέσα από την κοιλιά σου γλυκούλια μωράκια αράχνες. Προστίθενται οι Hunters οι οποίοι μπορούν να σε σκοτώσουν με τη μία αν πλησιάσουν αρκετά. Άλλη μία ενοχλητική προσθήκη είναι οι Pale Heads όπου δεν πεθαίνουν με τίποτα. Θα σε σποιλάρω και θα σου πω να τους ρίξεις headshot με το magnum. Εικόνα μέσα από το παιχνίδι, όπου η φίλη μας η αράχνη γεννάει τα παιδάκια της.

Μέσα στο χάος πρέπει να υπάρχει και ένα αμόρε και εδώ έρχεται ο Carlos Oliveira. Ο Carlos μας που θέλει και λίγο κούρεμα – φταίει η καραντίνα να μου πεις κι εσύ τα ίδια τραβάς αγαπητέ αναγνώστη – εργάζεται για την Umbrella ως μισθοφόρος. Πού να ‘ξερε ο δύσμοιρος ότι η Umbrella είναι αυτή που δημιούργησε τον T-Virus και ευθύνεται για όλη αυτή την κατάσταση που βρίσκονται οι ήρωές μας; Το μαθαίνει σιγά σιγά βέβαια στην πορεία του παιχνιδιού. Να σημειώσω ότι θα υποδυθείς και τον Carlos για ένα μικρό κομμάτι του παιχνιδιού και θα βρεθείς και στο αστυνομικό τμήμα, πριν καταφθάσει ο Leon. Ο Leon εμφανίζεται στο RE 2.
Συνολικά, ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι με πολύ ωραία γραφικά και cinematics και μια καλή ροή. Στα αρνητικά του τίτλου πρέπει να πω ότι είναι πολύ σύντομο και σε αφήνει με μία πικρία του στυλ “Τι; Αυτό ήταν όλο;”. Πρώτη φορά τερμάτισα το Medium σε 8 ώρες και τη δεύτερη τερμάτισα το Easy σε λιγότερο από 4 ώρες χωρίς καν να πεθάνω. Θεωρώ πως το 3 σε σχέση με το 2 είναι πολύ λίγο σε διάρκεια και η Capcom βιάστηκε να φέρει αυτό το remake κοντά μας. Πιστεύω πως δεν αξίζει τα 60€ που έδωσα και περιμένω να δω μήπως γίνει κάποιο expansion στην ήδη υπάρχουσα μορφή του παιχνιδιού. Προστέθηκε το Online αλλά αν ήθελα να παίξω online θα επέλεγα να παίξω WoW η LoL και όχι RE 3.

Game Trailer

Η βαθμολογία μου

Μουσική - 3
Gameplay - 8
Δυσκολία - 6
Γραφικά - 9
Σενάριο - 7.5
Ζόμπια - 10

7.3

Σύνολο

User Rating: Be the first one !

Σχετικά με George

Φιλαράκι, μήπως έχεις δύο ευρώ να πάρω ένα τυλιχτό γύρο κοτόπουλο απ' όλα; Γενικά πεινάω, γυμνάζομαι και γράφω κώδικα και αυτή τη στιγμή μου τελείωσε ο κώδικας.

Τσέκαρε επίσης

Injustice: Gods Among Us| Εντελώς Δωρεάν σε PS4,PC και Xbox!!

Αν δεν έχει πέσει ακόμα στην αντίληψή σας, εδώ και μερικές μέρες η Warner Bros …