10 Αγαπημένα Video Game Soundtracks.

Ήρθε η ώρα να εγκαινιάσω και την στήλη των Games , με τι άλλο;Με μια λίστα..Δε θα είναι τα αγαπημένα μου παιχνίδια όχι.. Θέλει πολύ σκέψη αυτή η λίστα και θα την αφήσω για κάποια άλλη στιγμή!!

Παρακάτω λοιπόν όπως θα σας έχει προϊδεάσει και ο τίτλος του άρθρου θα παραθέσω τα αγαπημένα μου soundtracks παιχνιδιών από την παιδική μου ηλικία έως και σήμερα!!

Δεν ξέρω αν αποτελεί βασική προϋπόθεση για καθέναν που παίζει ένα παιχνίδι ή βλέπει μια ταινία, σειρά κτλ.Αλλά προσωπικά αν θα αγαπήσω κάτι που θα παίξω-παρακολουθήσω εξαρτάται κατά 50% από τις μουσικές στιγμές που θα το ντύσουν.

Θα προσπαθήσω παρακάτω λοιπόν να βάλω σε μια σειρά τις σκέψεις μου και να δώσω τη δική μου αγαπημένη λίστα από soundtracks που ακούστηκαν σε παιχνίδια που έπαιξα.

 

*Η σειρά παρουσίασης είναι τυχαία*

 

*Εννοείται πως είτε ξεχνάω κάποια soundtracks,είτε θεωρώ υποκειμενικά τα παρακάτω καλύτερα, είτε δεν έχω συναντήσει κάποιο που ανυπομονούσατε να δείτε στη λίστα*

*Θα προσπαθήσω να βρω και τις αντίστοιχες στιγμές μέσα στο παιχνίδι που ακούστηκε το κάθε soundtrack για να σας βάλω καλύτερα στο κλίμα*

 

1)Doom(2016)-At Doom’s Gate (Mick Gordon)

Αν κάτι έμεινε στην ιστορία στο πρώτο Doom  της νέας εποχής του, αυτό ήταν η μουσική του Mick Gordon!Η πιο μέταλ μουσική στα χρονικά των παιχνιδιών για το πιο μέταλ παιχνίδι του κόσμου!!Μια απ τις πιο αξέχαστες στιγμές, το intro του παιχνιδιού με μια γεμάτη ένταση και θυμό στιγμή από τον Doom Guy που ήρθε κι έδεσε άψογα με το At the Doom’s Gate!!

 

2)Read Dead Redemption2(2018)-Blood Feuds,Ancient And Modern(Woody Jackson)

Μια απ τις αγαπημένες μου αποστολές στο rdr2 έμελλε να συνοδεύεται από μια γεμάτη ένταση κομματάρα!Μιας και δε τα βρήκανε στα λόγια οι δυο συμμορίες το πιστολίδι ξεκίνησε και εν μέσω πυρών έμεινα έκπληκτος με την ένταση που προσέδωσε ο ερχομός του συγκεκριμένου κομματιού!!

 

*η μάχη ξεκινά στο 5:05*

 

3)Death Stranding(2019)-Asylum for the Feeling(Silent Poets)

Αν και στον πρόλογο είπα πως η σειρά είναι τυχαία ,αυτή την στιγμή ίσως να την έβαζα στο νούμερο ένα!!Δυστυχώς ψάχνω εδώ και λίγη ώρα να βρω τις κατάλληλες λέξεις έτσι ώστε να μεταφέρω τη μαγεία της στιγμής, αλλά νομίζω μόνο κάποιος που έχει παίξει αυτοπροσώπως το παιχνίδι μπορεί να νιώσει τι θέλω να πω..Αρκεί να αναφέρω πως πριν φτάσουμε σε αυτό το μαγευτικό κατηφόρισμα του βουνού, έχουμε δεινοπαθήσει με το σκαρφάλωμα απότομων και δύσβατων πλαγιών,την απώλεια του βασικού μας συμμάχου,το κυνηγητό από αόρατα τέρατα,το τεράστιο βάρος των πακέτων προς παράδοση στην πλάτη μας και φυσικά πααάρα πολύ βροχή!Ο Kojima ωστόσο φρόντισε να μας ανταμείψει και με το παραπάνω φθάνοντας στο λιμάνι του Port Knot City ακούγοντας το χαλαρωτικό Asylum for the Poets!!

 

4)Assassin’s Creed 2(2009)-Ezio’s Family(Jesper Kyd)

Τι ωραίο κομμάτι κι αυτό, τι ωραία στιγμή κι αυτή;!Ο πρωταγωνιστής Ezio έχοντας κάνει αγώνα δρόμου με τον αδερφό του μέχρι την κορυφή ενός ψηλού κτηρίου, καταλήγουν να στέκουν στην κορυφή και να θαυμάζουν τη θέα της Φλωρεντίας!!Κι όλα αυτά με το μαγευτικό Ezio’s Family να παίζει από πίσω..

-It is a good life we lead brother.

-The best.May it never change.

-And may it never change us

 

 

5)Bloodborne(2015)-Cleric Beast Theme(Tsukasa Saitoh)

Είχαμε που είχαμε τους γεμάτους δυσκολία αντιπάλους στο Bloodborne,μας έσκασε και για πρώτο boss το θηριώδες και δύσκολο Cleric Beast.Οι τύποι στην From Software εννοείται πως δεν θα μας άφηναν έτσι!! Πρόσθεσαν και αυτό το κομμάτι από πίσω με χορωδία και μονομιάς το άγχος και οι παλμοί βαρέσανε κόκκινο. Όταν βέβαια, το βάζεις αργότερα να το ακούσεις στο youtube, ήρεμος πια, τότε απλά απολαμβάνεις την επικότητα του κομματιού!!

 

6)Last of us(2013)-Last of Us Theme(Gustavo Santaolalla)

Είμαι σίγουρος πως κάποιος βλέποντας τα νούμερα να περνάνε, σκέφτηκε..Έχει πλάκα να μη το βάλει!! Φυσικά και δε θα έλειπε από αυτή τη λίστα η μουσική του αγαπημένου Santaolalla!! Κι εδώ τι να πρωτομεταφέρω από τα συναισθήματα που μας χαρίζει η μουσική του πολυαγαπημένου Santaolalla!!Αρκεί μόνο η εισαγωγή για να μας προετοιμάσει για το τι θα επακολουθήσει παικτικά αλλά και μουσικά!!

7)Kingdom Hearts(2002)-Dearly Beloved(Yoko Shimormura)

Κατ’ εξαίρεση βάζω στη λίστα ένα soundtrack από παιχνίδι που δεν έχω παίξει ποτέ!!Έχω παρακολουθήσει κάποια στιγμιότυπα κατά καιρούς από το Kingdom Hearts αλλά δυστυχώς δεν έτυχε να το παίξω ποτέ!! Ωστόσο το Dearly Beloved πρόκειται για ένα πανέμορφο κομμάτι και μακάρι να βρω κάποια στιγμή το χρόνο να ασχοληθώ με όλη τη σειρά του KH και να δεθώ ακόμη περισσότερο με το κομμάτι!!

 

8)Heavy Rain(2010)-Painful Memories(Normand Corbeil)

Ένα παιχνίδι με μια από τις καλύτερες ατμόσφαιρες και το καλύτερο σενάριο που έχω συναντήσει σε παιχνίδι!!Πολύ βαρύ συναισθηματικά, με τα soundtracks του να σε “χτυπάνε” το ένα μετά το άλλο στην ψυχή!!Αν δε το έχετε παίξει παρακαλώ να μπει στη λίστα σας!!

 

9)Dark Souls 3(2016)-Vordt of the Boreal Valley Theme(Motoi Sakuraba)

Δε θέλω να σχολιάσω πολλά εδώ πέρα!! Απλά πηγαίντε στο 1:53 του παρακάτω βίντεο και φανταστείτε τί θα νιώθατε αν σε μια τόσο γεμάτη ένταση σκηνή ,έσκαγε η κομματάρα με τη χορωδία!!Δέος;Ανατριχίλα;Άγχος;Πίεση στα ύψη;Ταχυκαρδία;Θα σας απαντήσω εγώ!!Όλα τα παραπάνω εις τον κύβο!!Εύγε From Software για άλλη μια φορά!!

 

10)God of War(2018)-Echoes of An Old Life(Bear McCreary)

Τι παιχνιδάρα ήταν κι αυτή…Ωστόσο την ώρα που ο Kratos γύρισε πίσω σπίτι να βρει τα Blades of Chaos, δε θα μπορούσε να παίζει κάτι λιγότερο επικό από πίσω, δε θα το δεχόταν το σύστημα ρε παιδιά..

 

Περιμένω παρακάτω στα σχόλια και τα δικά σας αγαπημένα soundtracks!!

Σχετικά με Thimios

Στο μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας φροντίζω για την προμήθεια του αλκοόλ και των ξηρών καρπών σας.Τις υπόλοιπες ώρες καταγράφω εδώ τα "shower thoughts" μου, και υπόψιν κάνω κάθε μέρα μπάνιο..