Αγαπημένα videogames από την παιδική μου ηλικία(Playstation 1).

Να κάνω ένα αρχικό  desclaimer, πως είμαι γεννημένος το 1994, οπότε μην περιμένετε να δείτε πράγματα από Atari, SNES κτλ. Χαζοέπαιζα σε σπίτια ξαδέρφων και σε αυτές τις κονσόλες, αλλά οι αναμνήσεις αυτές είναι αμυδρές. Εκεί που ενήργησα αφθόνως ήταν στο playstasion1, κυρίως μαζί με τον φίλο μου τον Παναγιώτη(Πάνο λογικά θα το διαβάζεις..), μαζί με γκοφρετάκια και καραμέλες βατόμουρο από τα Lidl(κυριολεκτικά). Those were the days..

Ξεκινάω λοιπόν παρακάτω να πετάω σκόρπια, τα παιχνίδια, που θυμάμαι έντονα από τότε.

 

– Crash Bandicoot 3 Warped

Κι όμως το πρώτο παιχνίδι που μου έφερε ο θείος μου να παίξω, ήταν το Crash. Σε ηλικία μόλις οχτώ χρονών, επιβεβαίωνα τον διαχρονικό δίσκο, ” Έχω τα νεύρα μου από οχτώ χρονώ” . Ατελείωτες ώρες μέχρι να καταφέρω να το τερματίσω και φυσικά πάρα μα πάρα πολλά, ”Woah” . Ένα πραγματικά κολοσσιαίο, franchise που μπορείς να απολαύσει όσο χρονών κι αν είσαι!

 

– Crash Team Racing

Ναι λοιπόν, δεν έπαιζα Mario Kart, αλλά τον φτωχό του συγγενή, στα μάτια πολλών. Ατελείωτες ώρες με τον φίλο μου τον Πάνο σε split screen. Νομίζω πώς με παρέα, μπορείς να κάτσεις να λιώσεις ατελείωτες ώρες, παίζοντας τουρνουά.

 

–  Tom & Jerry In House Trap

Άλλο ένα παιχνίδι που πραγματικά είχα λιώσει, σε split screen. Ένας έχει τον Tom και ένας τον Jerry. Σκοπός να βρεις τα αμέτρητα αντικείμενα μέσα στο σπίτι και να τις βρέξεις στο αντίπαλο. Σίγουρα ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να χτίσει αλλά και να γκρεμίσει φιλίες!

 

 

– Scooby Doo And The Cyber Chase

Ένα παιχνίδι που πρέπει να τερμάτισα 5-6 φορές. Τότε έπαιρνες ένα παιχνίδι και τολμούσες να ξανά ζητήσεις άλλο μετά από κανένα τρίμηνο, άρα βολευόσουν με επανατερματισμούς κι έλεγες και ευχαριστώ! Ένα παιχνίδι που έμοιαζε αρκετά στο setting του Crash, χωρίς να αποτελεί έναν εξ΄ ολοκλήρου κλώνο του. Κι αυτό στο πάνθεον του PS1 λοιπόν.

 

 

– Disney’s Hercules

Εδώ κι αν έχει πέσει κάψιμο. Θεωρώ πως είχε τις πιο ενδιαφέρουσες αρένες και σκηνικά, σε ότι είχε να κάνει με τις μονομαχίες με το εκάστοτε boss. Κατά την γνώμη μου, ένα από τα πιό καλοφτιαγμένα παιχνίδια της γενιάς.

 

 

  • Casper: Friends Around The World

Άλλο ένα παιχνίδι, της ίδιας συνομοταξίας με τα παραπάνω. Διαφορετικοί κόσμοι ανά επίπεδο, ευχάριστο gameplay και αρκετοί γρίφοι!

 

 

– Looney Tunes Sheep Raider

Ένα από τα παιχνίδια που δεν τερμάτισα ποτέ. Το παιχνίδι έχει ως πρωταγωνιστή το συμπαθέστατο κογιότ, το οποίο έχει ως αποστολή να κλέβει πρόβατα. Ωστόσο, δεν είναι όσο απλό όσο ακούγεται. Το παιχνίδι έχει φοβερούς γρίφους, μέχρι και stealth σημεία, όταν έχεις να τα βάλεις με το τσοπανόσκυλο που φυλά τα πρόβατα. Ίσως κάποια στιγμή το ξαναπιάσω στα χέρια μου, σε έναν μαραθώνιο αναμνήσεων και ζαχαρωτών.

 

 

– Disney’s Tarzan

Ότι είχε να κάνει με Disney φαίνεται πως μου άρεσε! Ένα κατά βάση 2D παιχνίδι, που εξελισσόταν ανά διαστήματα σε 3D. Άλλο ένα ”fun to play” παιχνίδι, με έναν αγαπημένο ήρωα των παιδικών μου/μας χρόνων.

 

 

– Lucky Luke

Άλλο ένα παιχνίδι, που αν θυμάμαι καλά, δεν τερμάτισα ποτέ. Αρκετά απαιτητικό για τον εννιάχρονο Ευθυμάκη.. Αρκετοί γρίφοι και στο συγκεκριμένο παιχνίδι και ένα αρρωστημένο setting σε ένα χωριό ινδιάνων που ακόμα και σήμερα μου φαίνεται φρικιαστικό.

 

 

– Tekken 3 – Mortal Combat 4

Κλασσικά όμορφα και γλυκούτσικα παιχνίδια, για παιδάκι από εφτά έως δέκα ετών. Και η ερώτηση κρίσεως είναι..πως βγαίνεις πίσω από την πλάτη του αντιπάλου με τον Yoshimitsu ρε παιδιά;

 

 

– Donald Duck Goin’ Quackers

Τι έχω να θυμάμαι από το συγκεκριμένο παιχνίδι; Την ασταμάτητη δράση, τα φοβερά double jumps, που σωζόσουν ακόμα κι όταν ο Donald είχε χαθεί στο βάθος ενός γκρεμού και εκείνον τον στοιχειωμένο κόσμο που δε ξέρω… ήθελαν να μας μαυρίσουν και λίγο την αθώα μας ψυχούλα ώρες ώρες οι developers…

 

 

– Jackie Chan Stuntmaster

Ότι πιο διασκεδαστικό σε fighting game. Ήταν η καλύτερη δυνατή μεταβίβαση των ταινιών του Jackie Chan, σε παιχνίδι του PS1.

 

 

– Croc: Legend Of The Gobbos

Άφησα το πιο περίεργο παιχνίδι για το τέλος. Ενώ πρόκειται για ένα γλυκούτσικο παιχνίδι στην εξωτερική του εμφάνιση, δεν ξέρω όσο προχωρούσες, ένιωθες και κάτι καταθλιπτικό να υποβόσκει. Πολύ ωραίο παιχνίδι βέβαια, με φοβερούς μηχανισμούς! Θεωρώ, πως εφόσον παιχνίδια όπως  το Spyro γίνονται remastered, είναι κρίμα που το Croc δεν είχε την τύχη για κάτι παρόμοιο. Ας ελπίσουμε για κάτι τέτοιο στο μέλλον.

 

Μερικά ακόμα παιχνίδια που έχω θετικές αναμνήσεις, χωρίς όμως να τα έχω ”λιώσει” :

Rayman Rush, 007: The World Is Not Enough, Aladdin Nashira’s Revenge, Yu-Gi-Oh! Forbidden Memories, Spider Man 2 – Enter Electro, Spyro The Dragon, Gran Turismo 1, Formula One 2001, 102 Dalmatians – Puppies To The Rescue, Toy Story 2 – Buzz Light Year To The Rescue(εξαιρετικότατο παιχνίδι, που δυστυχώς είχα μόνο το demo του.), WWF SmackDown, Inspector Gadget – Gadget’s Crazy Maze, ISS Pro Evolution 2, Uefa Champions League 2003-2004, 2002 Fifa World Cup.

 

Σχετικά με Thimios

Στο μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας φροντίζω για την προμήθεια του αλκοόλ και των ξηρών καρπών σας.Τις υπόλοιπες ώρες καταγράφω εδώ τα "shower thoughts" μου, και υπόψιν κάνω κάθε μέρα μπάνιο..

Τσέκαρε επίσης

Days Gone – Ένα πραγματικά υποτιμημένο παιχνίδι!!

Όλοι μας συνδέουμε καταστάσεις και αναμνήσεις με αρώματα, εικόνες αλλά και καιρικά φαινόμενα!Ο καύσωνας που …