Sunday Night Recommendations #8 – Warrior

Στο Sunday Night Recommendations σας προτείνουμε κάθε φορά από μια ταινία, για το βράδυ της Κυριακής σας, αν τυχόν έχετε ξεμείνει από ιδέες!!

Έχω πολύ καιρό να γράψω για ταινία με τον Hardy, οπότε έχω κάποια ελαφρυντικά!! Αν και μεγάλος fan των ταινιών του Tom Hardy, απέφευγα αυτή την ταινία για πάρα πολύ καιρό.. έλεγα από μέσα μου, ξεεέρω κι εγώ τώρα, ταινία με MMA κτλ. πόσο ενδιαφέρουσα πλοκή να έχει; Κι όμως κατέληξε ως μια από τις αγαπημένες μου ταινίες!!

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Tom Hardy, Joel Edgerton, Nick Nolte, Jennifer Morrison και Frank Grillo, σε σκηνοθεσία του Gavin O’Connor!

Η ταινία διηγείται την ιστορία δυο χαμένων, πλέον, αδερφών και του πατέρα τους! Μια οικογένεια διαλυμένη, όπου ο καθένας έχει κάνει τις επιλογές του στη ζωή του..ο ένας αδερφός άφησε την οικογένεια σε δύσκολη κατάσταση για να φύγει με τη γυναίκα του, ο πατέρας ήταν αλκοολικός, αφήνοντας πίσω τον ένα αδερφό με την ετοιμοθάνατη μητέρα του!!

Η ανάπτυξη του κάθε πρωταγωνιστικού χαρακτήρα είναι φοβερή!! Κάθε φιγούρα είναι τραγική και παλεύει μανιωδώς για κάτι!! Εκεί έρχεται και το στοιχείο των πολεμικών τεχνών και του MMA. Τα δύο αδέρφια θα ξανασμίξουν υπό παράξενες συνθήκες μετά από πάρα πολλά χρόνια, μιας και θα συμμετάσχουν σε έναν τεράστιο διαγωνισμό MMA, θέλοντας να κερδίσουν ο καθένας το χρηματικό επάθλου για διαφορετικούς λόγους!!

Πρόκειται για μία πραγματικά δραματική ταινία, η οποία χτυπάει σε πολλά θέματα ηθικής αλλά και της οικογένειας και των επιλογών μας που καθορίζουν σε τεράστιο ποσοστό τη δική μας, αλλά και πολλές φορές τις ζωές των άλλων!!

Ο ένας αδερφός μετανιωμένος εν μέρη, θέλοντας να τα ξαναβρεί με τον αδερφό του και ο άλλος πιο κρύος και από πάγο, μιας και τα βιώματά του τον έχουν καταστήσει, έναν κυνικό πολεμιστή της ζωής, αλλά και μέσα στο ρινγκ.

Όσο αφορά τις στιγμές τις ταινίας μέσα στο ρινγκ, μόνο generic δεν τις λες! Κάθε μάχη βγάζει τόσα πολλά συναισθήματα, καθώς και εκθέτει σε μεγάλο βαθμό των εσωτερικό κόσμο κάθε πρωταγωνιστή!!

Ένα άλλο στοιχείο, άξιο αναφοράς της ταινίας, ήταν η τρομακτική μεταφόρτωση του σώματος του Hardy για άλλη μια φορά!! Τον είχαμε δει να αλλάζει θεαματικά και πάλι, δυο χρόνια πριν στο “Bronson”, ωστόσο στην συγκεκριμένη ταινία είχε πραγματικά το σώμα κάποιου που ασχολείται από μικρός, αποκλειστικά με αυτό!! Είναι άλλωστε στο κλειστό γκρουπ των ηθοποιών, που δεν διστάζουν να αλλάξουν ριζικά το σώμα τους για μια ταινία!!

Όπως και να έχει, νομίζω πως είναι πραγματικά μια ταινία για όλους! Έχει πάρα πολύ καλο ρυθμό, ωραίο σενάριο, έχει τη δράση του και έχει και μια τελευταία σκηνή που θα σας κομματιάσει!!

Δείτε το trailer παρακάτω και πραγματικά αν την έχετε αγνοήσει έως σήμερα, μην χάνετε περαιτέρω χρόνο!

 

Σχετικά με Thimios

Στο μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας φροντίζω για την προμήθεια του αλκοόλ και των ξηρών καρπών σας.Τις υπόλοιπες ώρες καταγράφω εδώ τα "shower thoughts" μου, και υπόψιν κάνω κάθε μέρα μπάνιο..

Τσέκαρε επίσης

Μια προσπάθεια για Top 3 ταινιών του Christopher Nolan!

Περιμένοντας εναγωνίως την νέα ταινία του Christopher Nolan, “Tenet”, είπα να βάλω μια δοκιμασία στον …