Sunday Night Recommendations #5 – 28 Days Later.

Στο Sunday Night Recommendations σας προτείνουμε κάθε φορά από μια ταινία, για το βράδυ της Κυριακής σας, αν τυχόν έχετε ξεμείνει από ιδέες!!

Με αφορμή την χθεσινή κοινοποίηση στο facebook του underdogs.gr, του επικού intro της ταινίας, μου άνοιξε η όρεξη να αναφερθώ στο 28 Days Later!!

Η ταινία κυκλοφόρησε το 2002, με πρωταγωνιστές τους Cillian Murphy, Naomie Harris, Christopher Eccleston, Megan Burns και Brendan Gleeson, σε σκηνοθεσία του Danny Boyle!

Ταινίες με ζόμπι κτλ δόξα τω Θεώ, έχουν κυκλοφορήσει άπειρες, ανά τα έτη!! Ωστόσο, η συγκεκριμένη ταινία έχει μείνει στην ιστορία και όχι άδικα διότι κατάφερε να διαφοροποιηθεί!!

Τι την κάνει ξεχωριστή λοιπόν;! Από την εισαγωγή της ταινίας ξεκινά η ανατριχίλα…όπου ο πρωταγωνιστής μας έχοντας ξυπνήσει μόλις από κώμα μετά από ένα ατύχημα που είχε, ανακαλύπτει πως όλοι έχουν εξαφανιστεί!Και τότε είναι που αρχίζει να περιπλανιέται στο άδειο Λονδίνο με Godspeed You! Black Emperor να παίζει από πίσω..δεν θες τίποτα άλλο!!

Πέραν τούτου και γενικότερα η ταινία χαρακτηρίζεται από ωμή βία και ατελείωτο τρέξιμο!! Δεν είναι η ταινία που ο πρωταγωνιστής θερίζει χιλιάδες ζόμπι με ένα αυτόματο όπλο!! Αντιθέτως ακόμη και στο αντίκρισμα ενός μοναχικού μολυσμένου είσαι στην τσίτα πως κάτι μπορεί να πάει πολύ στραβά!!

Θεωρώ πως δεν χρειάζεται να αναφέρω πως η ταινία είναι άκρως επίκαιρη, μιας και πρόσφατα βιώσαμε και στην πραγματική ζωή τους εντελώς άδειους δρόμους!


Η ταινία λοιπόν, καθιστά τον θεατή σε ένα συνεχές άγχος, μιας και ακόμα όταν είναι όλα ήσυχα, ξέρεις πως κάτι θα ξετρυπώσει από την γωνία!!

Επιπροσθέτως, έγινε εξαιρετική δουλειά και  στο κομμάτι του μακιγιάζ των ζόμπι, αλλά και των ηθοποιών που τους υποδύθηκαν!! Οι αφύσικες κινήσεις τους και οι άναρθροι ήχοι που βγάζουν είναι απλά υπέροχοι!!


Εννοείται από την ταινία δεν λείπει ο συμβολισμός του ότι κι αν γίνει στο έρημο τούτο κόσμο, η ασπλαχνία και το ατομικό συμφέρον του ανθρώπου θα βασιλεύει για πάντα!

Από θέμα πλοκής δεν μπορώ να πω πως θα δείτε κάτι επαναστατικό. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτός ο στόχος της ταινίας.

Η ταινία διαθέτει μια πανέμορφη φωτογραφία, ελαφρώς ξεθωριασμένη σε σημεία, επί τούτου!! Απίστευτα πλάνα με άδειους δρόμους, κτήρια και τοπία!! Εννοείται, δε γίνεται να μην αναφερθώ στο soundtrack της ταινίας το όποιο βρίσκεται στα διαχρονικά αγαπημένα μου!

Εν κατακλείδι, θα πρότεινα ακόμη και οι μη φανατικοί του είδους, να μη διστάσετε να την δείτε! Δεν είναι άλλη μια κλισέ ταινία με ζόμπι. Είναι υπέρ του δεόντως ρεαλιστική και ωμή, έχει υπέροχη σκηνοθεσία, συνεχές άγχος επιβίωσης, συνεχές αίσθημα μοναξιάς και απόγνωσης, απίστευτη σκηνοθεσία και φυσικά μουσικάρες!

Δείτε παρακάτω το trailer:

 

Σχετικά με Thimios

Στο μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας φροντίζω για την προμήθεια του αλκοόλ και των ξηρών καρπών σας.Τις υπόλοιπες ώρες καταγράφω εδώ τα "shower thoughts" μου, και υπόψιν κάνω κάθε μέρα μπάνιο..

Τσέκαρε επίσης

Μια προσπάθεια για Top 3 ταινιών του Christopher Nolan!

Περιμένοντας εναγωνίως την νέα ταινία του Christopher Nolan, “Tenet”, είπα να βάλω μια δοκιμασία στον …