Capone – Ο ορισμός του να μην δημιουργούμε μεγάλες προσδοκίες!

Όσοι έχετε διαβάσει τί έχω γράψει στα άρθρα μου στην στήλη σινεμά/σειρές, θα έχετε καταλάβει πως ο Tom Hardy είναι ένας από τους αγαπημένους μου ηθοποιούς!! Συμπερασματικά, περίμενα πως και πως να δω την ταινία Capone (Αρχικά είχε ονομαστεί Fonzo).

Από τα trailer, βλέποντας την ολική μεταμόρφωση του Hardy σε έναν αποφυλακισμένο Al, με σημαδεμένο και γεμάτο εξανθήματα από τη σύφιλη πρόσωπο  και την εξαιρετική του ερμηνεία, οι προσδοκίες ανέβηκαν στα ύψη!!

Πριν κάτσω να δω την ταινία είχα ήδη δεχτεί έναν καταιγισμό αρνητικών σχολίων στα διάφορα social media, χωρίς βέβαια να με επηρεάζει στο ελάχιστο! Έχω ευχαριστηθεί αρκετές ταινίες οι οποίες έχουν ακούσει τα χίλια μύρια, οπότε πάντα προτιμώ να κρίνω μόνος!

Στο δια ταύτα λοιπόν, η ταινία ξεκινάει με τον “Fonzo”, μιας και όλη η οικογένεια έχει συμφωνήσει να μην τον φωνάζουν Capone πλέον, να είναι στην μεγάλη του έπαυλη και να φαίνεται πως χάνει το μυαλό του.Κι έτσι τελειώνει!!

Ναι καλά ακούσατε, στο συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι της ταινίας θα δείτε τον Fonzo, να αποτρελαίνεται..να αρχίζει να κάνει την ανάγκη του πάνω του, να έχει κρίσεις πανικού καθώς και να έχει πολλές παραισθήσεις!!

Στο σημείο μόνο των παραισθήσεων πάει κάπως να αποκτήσει χαρακτήρα η ταινία, αλλά δεν τα καταφέρνει!!

Οι παραισθήσεις που έχει είναι άτομα του παρελθόντος τα οποία τα βλέπει μπροστά του στο τώρα και φαίνεται να είναι άτομα για τα οποία έχει μετανοήσει (ίσως) για την διαχείριση που τους είχε!!

Πέραν τούτου η ταινία προσωπικά δεν μου έδωσε το κάτι παραπάνω!!Οι υπόλοιποι χαρακτηρες, γυναίκα, γιος, άτομα του στενού του κύκλου που τον προστατεύουν, είναι εκεί απλά για να είναι.Ούτε κατά διάνοια δεν αναπτύχθηκε κάποιος άλλος χαρακτήρας εκτός του πρωταγωνιστή!

Βέβαια, και για τον ίδιο τον πρωταγωνιστή τα κουκιά είναι μετρημένα, μιας και η ταινία δε μας εξηγεί σχεδόν τίποτα παρά μόνο ότι πάσχει από σύφιλη, πράγμα που έχει επίδραση και στο εγκέφαλό του γεγονός που τον οδηγεί στην άνοια!

Αν ψάξω να βρω κάτι θετικό στην ταινία, αυτό είναι προφανές!!Η εξαιρετική ερμηνεία του Tom Hardy!Ο τύπος για άλλη μια φορά μεταμφιέστηκε ολικά, άλλαξε τη φωνή του κτλ. Υποδύεται αριστοτεχνικά τον τρελαμένο Capone, κοιτάζοντας για ώρα στο κενό, φωνάζοντας,τρέχοντάς του τα σάλια και πολλές πολλές κρίσεις πανικού!

Επιπροσθέτως, η όλη σκηνοθεσία μπορώ να πω πως ήταν συμπαθέστατη, αλλά ούτε κι αυτή μπόρεσε να περισώσει και πολλά!!

Εν κατακλείδι, είναι μια ταινία που χτίστηκε πάνω στην ερμηνεία του Tom Hardy.Δεν ανέπτυξε κανέναν άλλο χαρακτήρα.Επίσης, φαίνεται σα να μην ήξερε που ήθελε ακριβώς να το πάει και το σημαντικότερο δεν μας έδωσε σχεδόν καμία πληροφορία για το τί ακριβώς βλέπουμε και βιώνουμε μέσα από τα μάτια του πρωταγωνιστή.Το μόνο που μας έδωσε ήταν δύο banner στην αρχή και το τέλος της ταινίας!

Θεωρώ πως αν δεν ήταν το μεγάλο selling point, που ακούει στο όνομα Hardy, δεν θα συζητούσαμε κάν,ούτε αρνητικά, γι αυτή την ταινία! Δυστυχώς, χάθηκε κάπου μέσα στη φιλοδοξία της. Εγώ, ωστόσο, θα πρότεινα να την δείτε μόνο και μόνο για την ερμηνεία του πρωταγωνιστή!!

 

Σχετικά με Thimios

Στο μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας φροντίζω για την προμήθεια του αλκοόλ και των ξηρών καρπών σας.Τις υπόλοιπες ώρες καταγράφω εδώ τα "shower thoughts" μου, και υπόψιν κάνω κάθε μέρα μπάνιο..

Τσέκαρε επίσης

Μια προσπάθεια για Top 3 ταινιών του Christopher Nolan!

Περιμένοντας εναγωνίως την νέα ταινία του Christopher Nolan, “Tenet”, είπα να βάλω μια δοκιμασία στον …