Μια προσπάθεια για Top 3 ταινιών του Christopher Nolan!

Περιμένοντας εναγωνίως την νέα ταινία του Christopher Nolan, “Tenet”, είπα να βάλω μια δοκιμασία στον εαυτό μου και να επιλέξω τις τρεις αγαπημένες μου ταινίες, απ’ τον εν λόγω κύριο!! Μην παρεξηγηθώ με το αγαπημένες, σχεδόν όλες του οι ταινίες είναι αγαπημένες, απλώς το “πιο αγαπημένες” σαν φράση είναι πλεονασμός και θα με κυνηγάνε οι της θεωρητικής!

Δεν θα αναλύσω γιατί άφησα τις άλλες ταινίες απ’ έξω μιας και το άρθρο θα βγει τεράστιο, απλώς θα προσπαθήσω να αναλύσω γιατί κερδίσαν, στο νήμα, οι παρακάτω τρεις! Περιμένω και τις δικές σας εκδοχές παρακάτω στα σχόλια..και μην πάρετε και κατάκαρδα την παρακάτω λίστα, καλοκαιράκι έχουμε, χαλαρές και ανάλαφρες θεματολογίες πιάνουμε!

 

The Dark Knight

Νομίζω πως η συγκεκριμένη ταινία περνάει το φάσμα του αν άρεσε ή όχι στους οπαδούς των ταινιών με υπερήρωες! Μιας και πρόκειται για μια θεμελιώδη ταινία του ευρύτερου κινηματογράφου και όχι απλά των super hero movies! Το ότι ο Christian Bale ανέβασε το κασέ του Batman franchise, το είχαμε δει και στην πρώτη ταινία της τριλογίας. Ωστόσο, νομίζω πως ο Heath Ledger κατάφερε ίσως κάτι πρωτόγνωρο, στον ρόλο του Joker! Αυτό ήταν πως μνημονεύοντας την συγκεκριμένη ταινία, πρώτα σκεφτόμαστε τον ρόλο του Joker και μετά του πρωταγωνιστή!! Πέραν του καταπληκτικού cast.. η φωτογραφία,  το soundtrack, το σενάριο, η δράση.. όλα παίζανε στο κόκκινο, τοποθετώντας την, στο πάνθεον των classic movies!

 

Inception

Νομίζω πως αν βάζαμε εκατό άτομα να γράψουν το συγκεκριμένο άρθρο, μπορεί να μην είχαμε εκατό διαφορετικά αποτελέσματα, αλλά σίγουρα οι εναλλακτικές θα ποικίλαν! Νομίζω ωστόσο, πως θα είχαμε έναν ισχυρό κοινό παρανομαστή και αυτός θα ήταν το Inception! Καταπληκτική η σύλληψη της ιδέας της όλης πλοκής και από εκεί και πέρα ο Nolan είχε και το budget αλλά και τη γνώση για να την φέρει στη ζωή και στην μεγάλη οθόνη, με τεράστια επιτυχία!! Εννοείται dream team cast και απορεί κανείς πως έχασε και τότε ο DiCaprio το Όσκαρ! Νομίζω όσοι ασχολούνται στοιχειωδώς με τον κινηματογράφο, την έχουν δει τουλάχιστον μια φορά και δεν χρειάζεται να εξηγηθώ περαιτέρω!

Interstellar

Φτάνοντας στην τελευταία μου επιλογή, έχω τρεις ταινίες να μάχονται στήθος με στήθος. Interstellar, Memento και The Prestige. Δηλαδή, σκηνοθετική πανδαισία, mindfuck και καταπληκτικό σενάριο- ταινία εποχής! Με κέρδισε εν τέλη το Interstellar στα σημεία!! Θεωρώ πως πρόκειται για μια από τις καλύτερες σκηνοθετικά ταινίες! Το soundtrack δε.. κυριολεκτικά από άλλο πλανήτη και σίγουρα δεν υστερεί σε σενάριο η ταινία!! Ίσως αν το ξαναέγραφα αύριο, να διάλεγα το The Prestige.. σήμερα κέρδισε το Interstellar!!

Σχετικά με Thimios

Στο μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας φροντίζω για την προμήθεια του αλκοόλ και των ξηρών καρπών σας.Τις υπόλοιπες ώρες καταγράφω εδώ τα "shower thoughts" μου, και υπόψιν κάνω κάθε μέρα μπάνιο..

Τσέκαρε επίσης

Sunday Night Recommendations #8 – Warrior

Στο Sunday Night Recommendations σας προτείνουμε κάθε φορά από μια ταινία, για το βράδυ της …